Tour de France

Her er holdet, der skal dække historisk Tour på TV 2

Årets historiske Tour de France bliver dækket af både nye og gamle ansigter på TV 2.

For første gang nogensinde begynder verdens største cykelløb i Danmark.

Nu er TV 2 SPORTs hold, der skal dække begivenheden, blevet sat, og her er der kommet flere nye ansigter til. Det skal blandt andet ses i lyset af, at den mangeårige cykelrytter og -ekspert Chris Anker Sørensen sidste år afgik ved døden.

Værter

Stine Bjerre Mortensen, Thomas Kristensen og Rasmus Staghøj

Stine Bjerre Mortensen og Thomas Kristensen byder velkommen i Tour de France-studiet, mens etaperne køres i Danmark. Thomas Kristensen fortsætter til Frankrig som vært, når løbet forlader Danmark. Rasmus Staghøj er vært på AftenTouren.

Kommentator

Dennis Ritter

Dennis Ritter kommenterer de 21 etaper fra start til slut.

Eksperter

Rolf Sørensen, Lars Bak, Christian Moberg, Anders Lund, Emil Vinjebo og Henrik Jul Hansen

Rolf Sørensen er fast ekspertkommentator sammen med Dennis Ritter. De får undervejs selskab af den tidligere cykelrytter Lars Bak, sportsdirektør på Team ColoQuick Christian Moberg, landstræner Anders Lund og Riwal-rytteren Emil Vinjebo. Lars Bak er desuden fast ekspert i AftenTouren, mens Moberg og Vinjebo er med i Tour-studierne. Den erfarne forfatter og journalist Henrik Jul Hansen er med i studierne i Danmark.

"Chris kan ikke erstattes"

Et navn, der altså desværre ikke er på listen, er den mangeårige cykelrytter og TV 2 SPORT-ekspert Chris Anker Sørensen.

I forbindelsen med dækningen af VM i september sidste år blev han påkørt af en bil, da han var på vej ud for at inspicere VM-ruten. Han døde af sine kvæstelser.

- Der er ikke nogen grund til at skjule det: Chris Anker Sørensen kan ikke erstattes. Han var fuldstændig fantastisk. Det var han som menneske, det var han som kollega, det var han på alle måder. Og det var han også på redaktionen, siger chefredaktør John Jäger.

- Det kan ikke lade sig gøre at finde en, der kan det, som Chris Anker kunne, for Chris kunne det hele. Men vi stiller med et hold, der – måske ad åre – samlet set kan gøre, at vi kan levere vores dækning på en ny og anderledes måde, som seerne vil blive glade for.

- Vi har ikke forsøgt at erstatte ham. Vi kommer ikke til at gøre det på samme måde. Derfor er der også flere nye ansigter, som kommer ind over både kommenteringen, studierne og dækningen i det hele taget. Der kommer ikke én person ind, som skal overtage Chris Ankers rolle. Chris var unik.

Tour-debutanter

Emil Vinjebo og Christian Moberg har allerede erfaring med ekspertrollen hos TV 2 SPORT, men det bliver første gang under Tour de France.

- Jeg synes vitterlig, der er tale om et godt miks af gammelt og nyt og af ryttere, holddirektører og ungdom og erfaring. Jeg er ekstra godt tilfreds med, at det igen i år er lykkedes os at lave en glidende overgang, så vi har nogle af de stærke, velkendte kræfter i Ritter, Rolf Sørensen og Thomas Kristensen, og at vi samtidig får nye og friske kræfter ind i form af blandt andre Emil Vinjebo og Christian Moberg.

- Jeg er også glad for, at jeg har kunnet prøve dem af alle i nogle mindre løb, så vi har kunnet se, hvordan de fungerer i virkeligheden. De har virkelig overrasket mig positivt med deres evne til at kunne falde ind i vores dækning og formidle deres viden og passion på en god måde.

- De har forstand på, hvad de taler om, og de forstår, at det handler om at kunne formidle det, så alle bliver klogere. Jeg har store forventninger, og det gælder til dem alle. Både de gamle og de nye. Det bliver et fagligt stærkt miks.

TV 2s dækning af årets historiske Tour de France, som for første gang starter i Danmark, begynder allerede den 27. juni i Tour-studiet i Tivoli.

Samme sted er der holdpræsentation den 29. juni, mens 1. etape køres 1. juli.

Du kan se hele sendeplanen her.