Fransk stjerne hurtigst i spurten

En stigning frasorterede Cavendish og Ewan, og det udnyttede Arnaud Démare til at tage sejren på 5. etape.

Når katten er ude, danser musene på bordet. Sådan lyder et gammelt ordsprog, som passende kan bruges om onsdagens etape i Giro d'Italia.

En stigning tidligt på den formodede sprinteretape koblede topsprinterne Mark Cavendish og Caleb Ewan af. Det udnyttede franske Arnaud Démare til at snuppe etapesejren.

Feltet minus de tungeste sprintere og deres hjælpere kom samlet til mål på den anden og sidste Sicilien-etape i årets løb, hvor Démare blev kørt perfekt frem og sejrede foran Fernando Gaviria og Giacomo Nizzolo.

Juan Pedro López fortsætter i løbets førertrøje, når feltet torsdag fortsætter fra fodspidsen af det italienske fastland.

Selve etapen onsdag forløb som forventet med en flok lykkeriddere på jagt efter en stor triumf, men feltet gav aldrig et hul, der tillod dem at tro på sejren.

Det spændende moment på etapen var den lange Portella Mandrazzi-stigning, som lå knap midtvejs på den 174 kilometer lange etape på Sicilien.

Topsprintere blev sat

Med en ellers flad rute var der lagt op til en spurtafgørelse, men kunne man få sat de hurtigste sprintere af på stigningen, ville det åbne muligheder for mange andre.

Og det lykkedes.

Caleb Ewan og Mark Cavendish kom aldrig tilbage til feltet, som satte kursen mod den svære afslutning i Messina. Det var tydeligt, at alle var indstillet på en spurt uden de skarpeste afsluttere iblandt.

Derfor blev det langt fra en ret underholdende etape frem mod finalen, som alle blot sad og ventede på.

Med seks-syv kilometer igen begyndte holdene med de hurtigste tilbageværende folk i feltet at rykke frem.

Et meget skarpt sving med 800 meter til mål gjorde det nødvendigt at sidde godt placeret i finalen, og det gav en hård positionskamp på de sidste kilometer.

Den kamp vandt FDJ-holdet, som gav Démare en perfekt leadout på opløbet, og han kvitterede for tilliden.