Cykling

Stjerne med ærlig erkendelse

Tom Dumoulin føler sig frisk, men han har ikke benene til at følge med, når det går opad.

Det er ikke hverdagskost at se den hollandske stjerne Tom Dumoulin komme i mål mere end ni minutter efter vinderen.

Eller... Det er det faktisk blevet. Jumbo-Visma-rytteren kæmper indædt med at finde formen efter en frivillig pause fra cykelsporten. Siden han gjorde comeback i maj sidste år, har han været en skygge af sig selv.

På 4. etape af Giro d'Italia tirsdag blev hollænderen sat tidligt på den afsluttende stigning. Han kom i mål ni minutter efter vinderen Lennard Kämna. Han mistede også seks og et halvt minut til favoritterne. Selv har han svært ved at finde forklaringen.

- Jeg har ikke en god fornemmelse. Jeg har arbejdet hårdt på at komme her (til Giro d'Italia red.) i den bedst mulige form.

- Jeg fejler ikke noget, men jeg har bare ikke benene i øjeblikket. Jeg ved ikke hvorfor, men sådan er det, siger Tom Dumoulin ifølge Cyclingnews.

Med tirsdagens tidstab er Dumoulin placeret som nummer 49 i klassementet. Der er mere end otte minutter op til løbets nummer ét, Juan Pedro Lopez.

Store meritter

Det har dog ikke udelukkende været et skidt comeback til cykling for den tidligere Sunweb-rytter.

I sommer vandt han OL-sølv på enkelstarten ved legene i Tokyo, og han har i det hele taget præsteret hæderligt, så længe det ikke er gået for meget opad. Alligevel nager hele situationen ham.

- Jeg har arbejdet lige så hårdt som altid. Men min krop reagerer ikke, som jeg gerne vil. Mine ben er tunge. Jeg har ikke længere den kraft, som jeg havde for nogle få år siden, siger han.

Tidligere i karrieren har Dumoulin bevist, at han mestrer det hele. Her er blot et udpluk af hans meritter:

  • Samlet inder af Giro d'Italia 2017
  • Verdensmester i enkeltstart 2017
  • Tre etapesejre i Tour de France
  • Fire etapesejre i Giro d'Italia
  • Samlet andenplads i Tour de France 2018