Cykling

Hollandsk samarbejde sikrer Jumbo-Visma etapesejr i Giroen

Koen Bouwman vandt 7. etape af Giro d'Italia i et udbrud, hvor holdkammerat og landsmand Tom Dumoulin var med.

Jumbo-Vismas hollandske duo fik det sidste ord på 7. etape af Giro d'Italia.

Sejren gik til Koen Bouwman, der spurtede først over stregen efter flot forarbejde af holdkammeraten Tom Dumoulin.

Begge var en del af et udbrud, hvor Treks Bauke Mollema og UAE Emirates' Davide Formolo var Jumbo-Visma-rytternes største konkurrenter.

Mollema og Formolo kom i mål som nummer to og tre.

Trek kan dog glæde sig over, at førertrøjen fortsat sidder på Juan Pedro Lopez. Blandt favoritterne var der ingen forskydninger trods det hårde terræn, og de kom samlet ind lidt over to minutter senere.

Den 196 kilometer lange etape fra Diamante til Potenza var til gengæld ikke nogen lækkerbisken for feltets hurtigste folk.

Det var dog ikke udsigten til de mange højdemeter, men sygdom, der tvang Quick-Steps Michael Mørkøv til at forlade løbet før fredagens strabadser.

Mange af de øvrige fladbaneeksperter og sprintere røg hurtigt ud af feltets bagende, mens andre forsøgte at få hul oppe foran.

Blandt dem var Magnus Cort, men det lykkedes ikke for EF-danskeren at komme langt nok væk.

I det hele taget gik der en rum tid, før det endelige udbrud på syv mand blev dannet.

Her sad fire hollændere med tidligere Giro-vinder Dumoulin som den mest prominente.

Dumoulin, der tidligere på ugen blev sat tidligt på en bjergetape, viste overskud og gode takter med flittigt føringsarbejde.

Med 30 kilometer igen forsøgte han at køre væk, men konkurrenterne insisterede på at holde ham i snor.

Snart forsøgte både Mollema og Formolo at stikke af, men ingen af dem fik det afgørende hul, og med Dumoulins holdkammerat Bouwman som sidste mand i gruppen fortsatte kvartetten mod mål.

En sidste stejl prøvelse eliminerede kortvarigt Dumoulin med lidt over fem kilometer igen, men hollænderen kom tilbage og fik bragt Bouwman i god position til sejren.

Bouwman var klart stærkeste mand i spurten og havde tid til at tage en dyb vejrtrækning, før han hævede armene til karrierens største triumf.