Cykling

Førertrøjen i tårer: - Jeg vil gerne sige undskyld

Juan Pedro López fortryder en handling, som ikke blev fanget på tv.

De fleste havde forventet et par glade gloser og et smil, men i stedet var Juan Pedro López tæt på at fælde en tåre.

Spanieren holdt fast i sin førertrøje efter 9. etape af Giro d'Italia søndag, men han havde fortrudt en handling ude på ruten.

- Før jeg svarer, vil jeg gerne sige undskyld til Sam Oomen. På et tidspunkt kom vi op at skændes. Han prøvede at skubbe mig ud, og jeg tabte hovedet. Jeg kastede en flaske efter ham, og det vil jeg gerne sige undskyld for, indleder Juan Pedro López sit svar til Eurosport.

Trek-Segafredo-rytteren var tydeligt berørt. Han så oprigtigt ud som en mand, der havde fortrudt sin handling.

Alligevel kunne han godt glæde sig over, at han akkurat holdt fast i førertrøjen, selvom han blev sat fra favoritgruppen på den afsluttende stigning.

- Jeg kan næsten ikke tro det. Jeg kan ikke tro, at jeg står med førertrøjen på toppen af Blockhaus (stigning på 9. etape red.) før hviledagen. Endelig har vi en hviledag. Det skal vi nyde – hvert et øjeblik, siger López.

Han kan få problemer

Handlingen blev ikke umiddelbart fanget på tv-billederne, og derfor kan ærligheden ende med at koste løbets førende rytter.

Det mener i hvert fald den tidligere topsprinter Robbie McEwen, der nu er ekspert på Eurosport.

- Uanset, hvordan det kommer ud – han har undskyldt og har det dårligt med det – så kan kommissærerne sige ”nu ved vi det – regler er regler, og vi er nødt til at gøre noget”. Jeg sætter mig tilbage og ser, om han klarer den uden straf. Det er en ret alvorlig handling i et cykelløb, lyder det.

Juan Pedro López har i skrivende stund ikke modtaget en straf for sin handling. Han fører Giro d'Italia med 12 sekunder ned til nummer to, João Almeida fra UAE Emirates.

Den 24-årige spanier erobrede førertrøjen efter et udbrud på fjerde etape og har haft den siden. Og det er bestemt med at nyde det, så længe det varer - han har nemlig ingen sejre i karrieren.