Cykling

Cort erkender Giro-problemer

Magnus Cort udpeger én etape som en mulighed for at få oprejsning under Giro d'Italia.

Forventningerne var store, da Magnus Cort torsdag ramte udbruddet i Giro d'Italia.

Etapen var skræddersyet til den danske EF-rytter, og selvom han var en del af en gruppe med flere stærke ryttere, var der lagt op til, at han skulle køre med om sejren på 12. etape.

Jeg har haft svært ved at finde benene i det her løb

Magnus Cort

Men da finalen begyndte at tage form, gik der ikke lang tid, før Corts muligheder for et topresultat var forduftet.

- Jeg tænkte ikke rigtig på at angribe. De planer kunne jeg ikke have, fordi jeg havde nok at lave bare ved at overleve i udbruddet.

- Jeg ville gerne have haft bedre ben, men jeg har haft svært ved at finde dem i det her løb, siger Magnus Cort til Velonews.

På torsdagens etape kom den 29-årige bornholmer i mål som nummer 132 og var mere end et kvarter efter italienske Stefano Oldani, der krydsede målstregen i Genoa først.

Magnus Cort kom til Giroen efter en længere skadespause, så der var på forhånd tvivl om, hvordan formen ville være til sæsonens første Grand Tour.

Øjner mulighed for etapesejr i weekenden

På 1. etape kom danskeren i mål som nummer fire, men siden da har han ikke været med fremme, når etaperne er blevet afgjort.

Den altoverskyggende målsætning til Giro d'Italia er for Magnus Cort at få en etapesejr, så han kan kalde sig etapevinder i alle tre Grand Tours - og han har ikke opgivet håbet endnu.

- Det har været en drøm i mange år, og nu hvor det ikke gik i dag, kan jeg se, at der er flere muligheder forude. Etapen i weekenden til Torino er for eksempel en god mulighed. Vi må se, hvor hårdt der bliver kørt, men hvis jeg har gode ben og kommer med i udbruddet, er det stadig muligt, siger Magnus Cort.

Etapen, som Magnus Cort fremhæver, er 14. etape, der køres lørdag. En kuperet rute med hele fem kategoriserede stigninger undervejs.

Tidligere i karrieren har Cort vundet hele seks etapesejre i Vuelta a Espana, mens det i Tour de France er blevet til en enkelt.

Om det også bliver til en triumf i Giro d'Italia må tiden vise. Han har ni forsøg tilbage.