Tour de France

Skuffet dansker er vraget til Touren

Den danske cykelrytter Mathias Norsgaard var en del af bruttotruppen til årets Tour de France, men det store etapeløb bliver uden ham.

- Jeg skal desværre ikke køre Touren i år.

Sådan lyder meldingen fra en ærgerlig Mathias Norsgaard, som havde ønsket at køre med Tour de France-feltet gennem Danmark.

- Det var helt klart et håb, at jeg skulle køre. Jeg var i bruttotruppen, men det er blevet besluttet, at jeg ikke var langt nok fremme, siger Norsgaard til TV 2 SPORT.

Beslutningen ærgrer den 25-årige Movistar-rytter, der havde håbet ekstra meget på en plads i år, hvor starten går i Danmark.

- Det er skuffende, og det har været en hård pille at sluge. Havde det været en Tour-start i alle andre lande, havde jeg ikke sat næsen op efter det. Men når det er i København, og man ved, at man er lidt inde i billedet, er det svært, siger han.

Stort fokus gør det ekstra svært

Allerede nu begynder Tour de France-feberen at melde sin ankomst i Danmark.

Det har Mathias Norsgaard også bemærket, og det gør langt fra situationen nemmere.

- Det starter allerede nu med, at alt bliver kaldt Tour de France, og du kan ikke en gang gå til bageren uden at se en gul Tour de France-kage. Så den er svær at sluge, siger han.

Mathias Norsgaard har stadig sit første Tour de France til gode.

Lørdag kører den høje dansker med i det danske endagsløb GP Herning. Det løb kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 14.45.