Tour de France

Sådan kommer du helt tæt på Tour-stjernerne i København

29. juni bliver Tour de France-rytterne præsenteret i Tivoli. Inden da skal de køre 1,5 kilometer i de københavnske gader.

København og flere steder i Danmark bliver malet gul, når verdens største cykelløb for første gang kommer til Danmark.

Løbets tre første etaper køres nemlig i Danmark, men to dage inden 1. etape den 1. juli er der folkefest i København.

Tour-holdenes ryttere skal nemlig præsenteres på scenen i Tivoli, men inden da cykler de denne rute i de københavnske gader:

Holdene cykler fra klokken 17.45.

- Jeg glæder mig helt vildt. Vi byder rytterne velkommen ved at holde et brag af en holdpræsentation i København og Tivoli. Her kickstarter vi den gule folkefest i København, og så glæder jeg mig til at vise hele verden, hvordan danskerne og københavnerne elsker cykling, siger Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark, i en pressemeddelelse.

Gratis billetter til Tivoli

Langs ruten vil der vær aktiviteter og storskærmsarrangementer, blandt andet på Rådhuspladsen. Få overblikket her.

På samme hjemmeside kan du klikke dig til gratis entrebilletter til liveshowet i Tivoli.

Fra 18.30 cykler holdene skiftevis ind i Tivoli, hvor de ét efter ét bliver præsenteret på scenen.

Hele arrangementet kan også ses på TV 2 og TV 2 PLAY, hvor der sendes massivt fra Tour de France 2022 - også i ugen op til starten. Se mere i vores sendeplan her.

- Tour de France til Danmark er en drøm for os på TV 2. Og med holdpræsentationen i København og Tivoli bliver det for alvor til virkelighed. Al planlægning skal gerne udmunde i nogle historiske dage med en Tour de France-fest i Danmark.

- Vi glæder os at til producere holdpræsentationen, der skyder det hele i gang, og sende de mange fine billeder af vores smukke hovedstad ud til hele verden og vise, hvor meget cykling og især Touren betyder for os danskere, siger TV 2’s sportschef, Frederik Lauesen.