Dansker angreb, men superstjerne vandt hæsblæsende etape

Danske Mikkel Honoré gik i udbrud på den sidste del af 1. etape af Critérium du Dauphiné.

Det endte i en dramatisk afgørelse på åbningsetapen af det franske cykelløb Critérium du Dauphiné.

Efter en kuperet og drilsk etape sprintede Jumbo Vismas Wout van Aert først over stregen i massespurten. Efter ham kom Ethan Hayter fra INEOS og Sean Quinn fra EF Education.

Etapeinfo (La Voulte-sur-Rhône > Beauchastel)

Dato
5. jun 2022
Længde
191 km
Start
Kl. 10.24
Mål
Ca. kl. 15.01

Van Aert var ganske overlegen og profiterede af, at flere af etapens største favoritter ikke var med i kampen om sejren.

Et par bjergknolde undervejs på den 191,8 kilometer lange etape gjorde det nemlig svært for feltets tungeste ryttere.

Blandt andre topsprinterne Dylan Groenewegen og Juan Sebastian Molano blev kørt agterud og måtte ud i et desperat forfølgelsesløb for at komme tilbage til fronten inden opløbet.

En overgang så det ud, som om de ville komme op. Men frontgruppen skruede blot farten yderligere i vejret, og så var løbet kørt.

Dansk angreb

Med 31 kilometer til mål lignede det kortvarigt, at der skulle være dansk islæt i finalen. Her stak Mikkel Honoré af sammen med en mindre gruppe, og få minutter senere kørte han afsted på egen hånd.

Danskeren formåede at opbygge et hul på 15 sekunder ned til feltet, men med 22 kilometer igen blev han hentet. INEOS' fart i feltet var simpelthen for høj.

Han og de øvrige seks danske deltagere får rig lejlighed til at demonstrere Tour-form i den kommende uge, hvor det kuperede etapeløb byder på masser af udfordringer.

Umiddelbart ligner 2. etape mandag dog en ny opgave for sprinterne.