Cykling

Dansker i vildrede - er Touren alligevel en mulighed?

Mathias Norsgaard har fået indikationer fra Movistar, der åbner op for en potentiel billet til Tour de France.

Se Critérium du Dauphiné på TV 2 PLAY og TV 2s kanaler fra søndag.

For få uger siden fik den danske Movistar-rytter, Mathias Norsgaard, den værst tænkelige besked: Sommerens Tour de France bliver uden ham.

Derfor blev Norsgaard efterfølgende også afmeldt højdetræningslejren forud for Touren, men søndag stiller han til start i optaktsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné.

Jeg føler lidt, at det er ligesom når ekskæresten ringer og spørger, om man lige skal snakke igen

Mathias Norsgaard

Det har fået den 25-årige dansker til igen at drømme om sommerens Tour de France, selvom han for få uger siden ret tydeligt blev fortalt det modsatte.

- Jeg fik at vide, at jeg ikke skal køre Tour de France, men nu står jeg her. Traditionelt set skal holdene, der kører Dauphiné også køre Tour de France.

- Planen var egentlig, at jeg skulle skulle køre Route d'Occitanie og så Schweiz Rundt. Men ja, nu står jeg her, og det er alt sammen sket inden for fem dage, så det er lidt op og ned, siger Norsgaard til TV 2 SPORT.

Oprindeligt var Norsgaard en del af Movistars bruttotrup til Touren, men i maj blev han fortalt, at holdets planer for løbet nu var uden ham.

Har det som når ekskæresten ringer

Derfor er Norsgaard forud for starten på første etape af Dauphiné også fortvivlet omkring, om han kan tillade sig at drømme om en plads på Movistars Tour-hold.

- Jeg føler lidt, at det er ligesom når ekskæresten ringer og spørger, om man lige skal snakke igen. Så tror man kort, at der er et håb, men så står man næste søndag og bang: Så ligger man nede i graven igen.

Normalt, hvis man virkelig er forelsket i sin ekskæreste, vil man gøre alt for at få hende tilbage. Og Norsgaard vil også gøre alt for at få sin plads på Tour-holdet tilbage.

- Ja, det vil jeg. Jeg vil hellere køre den her Tour med start i Danmark og så aldrig køre Touren mere. Så lade det være den her "one time thing". Så det er klart, at det er alt eller intet.

Skal bevise sit værd

Hvis Norsgaards drømme om at komme tilbage i Tour-billedet skal blive til virkelighed, kræver det primært én ting: Fart i pedalerne.

Derfor skal danskeren også bruge Critérium du Dauphiné til at vise, at hans form berettiger ham et startnummer til Tour de France. Specielt fordi der venter en etape i Danmark, hvor han kan blive vitalt for Movistar.

- Jeg skal gøre det, jeg er god til. Jeg er en af de bedste i feltet til at køre på flad vej, og det skal jeg vise dem. For Touren starter i Danmark, og det bliver vildt. Jeg tror ikke, der er særligt mange, der forstår, hvor kaotisk Storebælts-etapen kan blive.

- Og så skal jeg bare gøre, hvad holdet beder mig om. Det er altid et godt udgangspunkt, slutter Norsgaard.

Mathias Norsgaard har aldrig før deltaget i en Grand Tour.