Cykling

Danskerhold tæt på triumf

Franske Alexis Vuillermoz vandt 2. etape af Critérium du Dauphiné i en spurt med de øvrige udbrydere.

Et udbrud på fem mand holdt hele vejen til mål på 2. etape af Critérium du Dauphiné.

De fem udbrydere sprintede til sidst om etapesejren, hvor den franske TotalEnergies-kører Alexis Vuillermoz var hurtigst. Franskmanden overtager dermed også førertrøjen i løbet fra Wout van Aert.

Top 3 på 2. etape

Top 3 på 2. etape
RankLandRytterHoldTids
1FRAAlexis VuillermozTotalEnergies4:03:34
2NORAnders SkaarsethUno-X Pro Cycling Team+0
3FRAOlivier Le GacGroupama - FDJ+0
Se hele etaperesultatet

Danskerholdet Uno-X var tæt på triumfen, da deres norske rytter Anders Skaarseth sad godt til i spurten. Det lignede, at han kunne tage sejren, men han tabte med en halv cykellængde og blev i stedet nummer to.

- Jeg er skuffet lige nu. Det var en fair duel med Vuillermoz, og jeg kunne akkurat ikke komme forbi ham, siger norske Skaarseth fra Uno-X til TV 2 SPORT efter etapen.

Uno-X har danskerne Jonas Gregaard, Anthon Charmig og Niklas Eg med i løbet. Sidstnævnte er dog udgået efter et voldsomt styrt søndag.

Sådan forløb etapen

Af Ritzau

At dømme ud fra ruteprofilen lignede de 170 kilometers pedaltramp i Sydfrankrig ellers en oplagt sprinteretape. Og den forløb da også helt efter den klassiske opskrift - så det ud til.

Det ventede udbrud kom afsted og blev holdt i forholdsvis kort snor af hovedfeltet.

Men udbryderne havde tilsyneladende ikke læst drejebogen. De fem ryttere arbejdede glimrende sammen, og feltet spiste kun små bidder af forspringet.

Da udbruddet nåede opløbsstrækningen i Brives-Charensac, kunne man se feltet komme buldrende nogle hundrede meter bagude. Men det var for sent, og det blev udbryderne, der vandt forfølgelsesløbet.

Olivier Le Gac åbnede spurten, men 34-årige Vuillermoz timede sin afslutning bedst. Det var karrierens anden World Tour-sejr for franskmanden, der i 2015 også triumferede på en etape i Tour de France.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma29:11:22
2Jumbo - Visma+40
3AG2R - Citroën Team+1:41
Se hele klassementet