Cykling

Tilfreds Vingegaard slutter blandt de bedste på enkeltstarten

Jonas Vingegaard blev syver på enkeltstarten i Critérium du Dauphiné, hvor Filippo Ganna vandt efter en nervepirrende afslutning.

En række af verdens største tempospecialister foldede sig onsdag ud på Critérium du Dauphinés 4. etape, der blev vundet af italienske Filippo Ganna.

Verdensmesteren, der kører for Ineos, var af mange regnet som favorit til de 31,9 kilometers enkeltstart i Frankrig, og han skuffede ikke.

Top-10 på enkeltstarten

 1. Filippo Ganna
 2. Wout van Aert +2"
 3. Ethan Hayter +17"
 4. Mattia Cattaneo +39
 5. Primoz Roglic +42
 6. Luke Dubridge +53"
 7. Jonas Vingegaard +1'12"
 8. Damiano Caruso +1'25"
 9. Tao Geoghegan Hart +1'31"
 10. Juan Ayuso +1’34

Ganna tilbagelagde distancen på 35 minutter og 32 sekunder, og det giver en gennemsnitlig fart på 53,8 kilometer i timen, som kun Wout van Aert kom i nærheden af at matche.

Belgieren blev toer for anden dag i træk. Jumbo-Vismas stjerne var blot to sekunder efter, mens Gannas holdkammerat Ethan Hayter var lidt langsommere på tredjepladsen.

Tilfreds Vingegaard med blandt de bedste

Det største danske håb til en samlet topplacering er Jonas Vingegaard, som forud for Critérium du Dauphiné proklamerede, at han skulle bruge World Tour-løbet som træning.

Han holdt et fornuftigt tempo på torsdagens enkeltstart og sluttede på syvendepladsen - 1 minut og 12 sekunder efter vinderen.

- Det kan jeg godt være tilfreds med. Det er ikke den mest optimale enkeltstart for mig. Det var en hård enkeltstart, men jeg synes egentlig, det gik okay, og jeg havde det okay.

- Resultatet viser, at jeg er på rette vej. Formen er god, og jeg havde måske ikke forventet at komme i mål i fjerdebedste tid på sådan en enkeltstart, sagde Vingegaard til TV 2 SPORT, efter han var kommet i mål. Siden blev han slået af yderligere tre ryttere.

I klassementet rykker Jonas Vingegaard op som nummer fire efter onsdagens enkeltstart.

Top-5 i klassementet

 1. Wout van Aert
 2. Mattia Cattaneo +53"
 3. Primoz Roglic +56"
 4. Jonas Vingegaard +1'26"
 5. Ethan Hayter +1'26"