Cykling

Vingegaard åben for klassementet efter ”fantastisk præstation”

Jonas Vingegaards enkeltstart har sendt ham op i toppen af Criterium du Dauhpine-klassementet.

Efter onsdagens enkeltstart i Critérium du Dauphiné var danske Jonas Vingegaard af gode grunde tilfreds.

Han leverede Jumbo-Visma-danskeren en flot syvendeplads på den lange enkeltstart, hvilket skød ham op som nummer fire i klassementet.

Den eneste af de seriøse klassementsbejlere, som Vingegaard ikke slog, var holdkaptajnen Primoz Roglic. Og derfor giver det også god mening, at Vingegaard ikke længere vil afvise at køre klassementet.

- Jeg har prøvet at tage det stille og roligt. Det kommer jeg også til at gøre de næste par dage, så må vi se, hvad det bliver til i weekenden, siger danskeren til TV 2 SPORT og åbner lidt mere op:

- Det kan godt være (at jeg vil køre klassement, red.). Jeg vil ikke skyde det helt ned at køre klassement. Jeg havde tænkt, at jeg skulle tage det stille og roligt, og det har jeg også gjort. Så ligger jeg så stadigvæk til, og det kan godt være, at det ender med det.

Dermed er tingenes tilstand ændret en smule. Inden løbsstarten gik Vingegaard nemlig ud og sagde, at de kørte for Roglic, og at han selv ville bruge løbet for "træningens skyld".

Ekspert jubler

Efter enkeltstarten har Vingegaard dog passeret klassementsstjerner som Damiano Caruso, Tao Geoghegan Hart, Juan Ayuso, Ben O'Connor, Wilco Keldermann, David Gaudu, Enric Mas, Jack Haig og Brandon McNulty.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma29:11:22
2Jumbo - Visma+40
3AG2R - Citroën Team+1:41
Se hele klassementet

Udover Primoz Roglic er det nemlig kun Wout van Aert og Mattia Cattaneo, der er foran Vingegaard i klassementet, og det er ikke ryttere, der bør kunne sidde med på de helt store bjergetaper i weekenden.

- Han slår alle dem, han skal køre op imod. Bare ikke Roglic, som er Vingegaards egen kaptajn. Så det her var en fantastisk præstation, og det giver nogle perspektiver, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen, der uddyber:

- Nu vil han ikke udelukke det her klassement. Og det kan han jo heller ikke, når han ligger, hvor han ligger. Vi må jo formode, at Wout van Aert, selvom vi aldrig ved med ham, mister trøjen på 7. etape med Col du Galibier. Så hvis vi ender i en situation, hvor der bliver ragnarok, så kan Vingegaard bare sætte sig på hjul, og så har han en chance for at vinde det her løb. Men jeg tror, at Jumbo-Visma gerne vil vinde det med Roglic.

5. og 6. etape af Criterium du Dauphine, der afvikles torsdag og fredag, indbyder ikke til de store klassementskampe.

Det gør weekendens 7. og 8. etape derimod, hvor Vingegaard, Roglic og resten af bjergrytterne for alvor skal testes af inden Tour de France.

Se det hele på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.