Vingegaard har særligt fokuspunkt

Jumbo-Vismas danske stjerneskud arbejder på at blive en god leder.

Jonas Vingegaards ansvar på Jumbo-Visma har været støt stigende.

I sidste års Tour de France blev han nummer to, og torsdag slog holdet endnu en gang fast, at danskeren bliver delt kaptajn i årets udgave af den franske Grand Tour.

Med sådanne roller er det vigtigt at være en god leder, og det er et af Vingegaards store fokuspunkter i øjeblikket.

- Vi arbejder med at give mig mere hår på brystet. Jeg skal ikke være bange for at sige min mening. Det hjælper også på cyklen.

- Det er generelt, at jeg skal blive mere fremtrædende. Det gælder både her (i interviews red.), men også i bussen – at jeg er mere fremtrædende og tør at sige min mening. Selv, hvis det ikke er fedt at sige, skal jeg sige det alligevel, fortæller Jonas Vingegaard før starten på 5. etape af Critérium du Dauphiné.

Den 25-årige Jumbo-Visma-rytter kører i øjeblikket løbet som optakt til Tour de France, der begynder den 1. juli i Danmark.

Kan lære af Roglic

Til sommer bliver Jonas Vingegaard kaptajn sammen med Primoz Roglic, når verdens største cykelløb afvikles.

Og netop Roglic kan han lære af, når det kommer til at lede et hold.

- Jeg kan jo lære af det, han er god til og se, hvordan han gør.

Ligger det dig lidt fremmed?

- Ja, det kan man vist godt sige. Det har ikke været helt naturligt for mig, men jeg synes, det går meget godt med at lære det.

- Der er helt sikkert meget ansvar og pres (når man er leder red.). Jeg synes, jeg har lært at håndtere presset de seneste par år, og jeg bliver fortsat bedre til det også. Selvfølgelig kan jeg blive endnu bedre, men jeg synes, jeg vokser stille og roligt med opgaven.

Se Vingegaard, Roglic og flere andre stjerner i Critérium du Dauphiné hver dag indtil søndag på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.