Cykling

Diskvalificeret rytter forklarer, hvorfor han slog konkurrent

Allerede på 1. etape startede de stridigheder, der førte til, at Juan Molano flere gange slog Hugo Page og blev smidt ud af Critérium du Dauphiné.

Han vidste godt, han havde gjort noget, han ikke skulle have gjort, Juan Molano.

Men han kunne ikke styre sig.

Jeg var allerede træt af ham på grund af det på førstedagen

Juan Molano

Fredag eftermiddag blev colombianske Juan Molano fra UAE smidt ud af Critérium du Dauphiné for at have slået den franske Intermaché-rytter Hugo Page flere gange under og efter 6. etape.

- Cykelryttere bør altid have hænderne på styret. Men lige i det øjeblik, mistede jeg besindelsen. Sket er sket, sagde UAE-rytteren til blandt andre TV 2 SPORT efter at have aflagt besøg hos løbskommisærerne.

Her forklarede Juan Molano, at stridighederne mellem de to ryttere allerede startede på løbets første etape.

- På førstedagen, hvor han var med helt fremme, var jeg tæt på at ryge i jorden på grund af ham. Dagen efter sagde jeg til ham, at det skulle han ikke gøre igen. I dag, da der var 10 kilometer tilbage, og vi kørte med 80 kilometer i timen, ville han pludselig skifte retning, og så ramte han mig, sagde Molano.

UAE-rytteren Juan Molano forklarer, hvorfor han slog Hugo Page på 6. etape af Critérium du Dauphiné. Video: TV 2 Sport

"Jeg kan ikke lide at gøre det"

Episoderne, som Molano taler om, blev ikke vist på TV. Til gengæld blev det vist, hvordan den tydeligt frustrerede colombianer flere gange slog ud efter Hugo Page, inden han til sidst fik slået ham med flad hånd på hjelmen.

Da rytterne havde krydset målstregen, fortsatte Juan Molano sit fysiske angreb. TV 2 SPORTs reporter optog med sin mobiltelefon en episode, hvor Molano endnu en gang slog Page på siden af hovedet.

Colombianeren fortæller, at "mindst 50 procent af feltet" så, at Hugo Page ikke kørte, som han burde, og at "nogle vil forstå ham".

- Jeg var allerede træt af ham på grund af det på førstedagen, hvor det var rent held, at jeg ikke faldt af cyklen. Hvis jeg var faldet blandt de fem første, så forestil dig, hvor mange ryttere der ville ryge med.

- I dag, hvor vi kørte 80 kilometer i timen, lavede han samme nummer, og så er det lige meget, hvem det er. Jeg kan ikke lide at gøre det her, men i den pågældende situation i løbet, skete det altså, sagde Juan Molano.

UAE-sprinteren, der kom i mål som nummer syv på fredagens etape, blev ikke kun smidt ud af løbet. Han har også fået en bøde på 14.000 kroner og fået frataget 100 point fra UCI-ranglisten.

Molano har undskyldt

Hugo Page forklarede efter etapen, at Juan Molanos påstand om, at franskmanden på uforsvarlig vis skiftede retning, er usand.

Juan Molano slog Hugo Page igen efter målstregen. Video: TV 2 Sport

- Ifølge ham kørte jeg ind foran ham, men det var slet ikke tilfældet. Bare fordi jeg kun er 20 år, kan han ikke tillade sig at gøre sådan noget. Han er sindssyg.

I et statement, som UAE har sendt ud på Twitter, har Juan Molano undskyldt for sin opførsel.

- Mod afslutningen på etapen var det hurtigt og hektisk, og i kampens hede lavede jeg en farlig fejl. Jeg vil gerne undskylde til Hugo Page og alle andre ryttere, for hvad der skete.