Cykling

Storhold har udvalgt sin største konkurrent på Jumbo-Visma

UAE, der har Tadej Pogacar på holdet, anerkender, at Vingegaard kan blive en stor mundfuld i Touren. Alligevel er deres primære fokus på Roglic.

Der er ingen tvivl. Hverken blandt bookmakere, eksperter eller rytterne selv.

Tadej Pogacar er manden, der skal besejres i dette års Tour de France.

Men hvem har størst chance for at lykkes med det? Den diskussion er kilde til langt større debat.

Vi bliver nødt til at bruge fem procent mere af vores energi på ham

John Wakefield, sportsdirektør på UAE, om Primoz Roglic

De fleste peger på Jumbo-Visma, der stiller til start med både Primoz Roglic og Jonas Vingegaard som kaptajner. Men hvem af de to skaber størst frygt hos UAE og Pogacar?

- Når alt kommer til alt, er Roglic jo Roglic. Han kræver lidt ekstra fokus. Men Vingegaard har vist sig flot frem, og han har gjort det godt længe. Han virker i god form og vil blive en trussel under Touren. Det er der ingen tvivl om, fortæller John Wakefield, der er sportsdirektør på UAE.

Mest fokus på Roglic

Men selvom John Wakefield har enorm respekt for Jonas Vingegaard, som han forudser potentielt kan vinde Touren, er fokus primært rettet mod den tidligere skihopper fra Slovenien.

- Det er nok Roglic, der optager mest af vores fokus. Han har bevist sig over længere tid, så vi bliver nødt til at bruge fem procent mere af vores energi på ham. Men vi har næsten lige så meget fokus på Vingegaard, for de kommer begge som kaptajner.

Selvom Jumbo-Visma kommer med to ligestillede kaptajner, hvilket Vingegaard og holdets sportsdirektør for nyligt har bekræftet, tror John Wakefield, virkeligheden bliver lidt anderledes.

- Jeg ved selvfølgelig ikke, hvordan de vil spille deres kort, men jeg antager, at Roglic er deres nummer et.

- Blandt andet derfor har vi en smule mere fokus på Primoz, men vi investerer næsten lige så meget energi på Jonas. Og så skal vi jo være klar på, at de formentlig vil bruge hinanden aktivt mod os, slutter sportsdirektøren.

I disse dage viser både Primoz Roglic og Jonas Vingegaard sig flot frem i Critérium du Dauphiné. Se løbet på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.