Cykling

Dansk profil forklarer, hvorfor hans cykel er anderledes

Jonas Gregaard og Tobias Johannessen er de eneste på Uno X, der kører på sorte cykler. Og det er ikke tilfældigt.

Normalt går cykelhold meget op i, at deres ryttere ser ens ud på cyklerne. Det er typisk et krav fra sponsorerne.

Derfor har det også vakt undren, at Jonas Gregaard og det norske klassementshåb Tobias Johannessen kører på andre cykler end deres holdkammerater på Uno X.

Nu viser det sig, at det ikke er tilfældigt, at det er to af holdets største profiler, der cykler rundt på de sorte cykler.

- Det er, fordi de er lettere. Der er ikke noget lakering på, og så er der også lavet en par andre justeringer. På min cykel sparer vi omkring 300 gram – måske lidt mere, fortæller Jonas Gregaard.

Hvorfor er alle jeres cykler ikke sådan så?

- Det er mig og Tobias blevet prioriteret til, tror jeg. Det er kun os, der har dem på Uno X lige nu i hvertfald, uddyber danskeren.

Planen er, at alle skal have dem

Den 25-årige dansker er ikke fuldstændig klar over, hvorfor alle rytterne på holdet endnu ikke har fået de opgraderede cykler.

Hans sportsdirektør på Uno X, Kurt Asle Arvesen, giver heller ikke den præcise årsag, men bekræfter, at Gregaard og Johannessen er de eneste på holdet med de specielle cykler.

- Vi arbejder hårdt på, at alle på holdet skal have sådanne cykler, men lige nu er det helt korrekt kun de to. Vi satser på, at alle på holdet har det fra næste sæson, fortæller den tidligere toprytter til TV 2 SPORT.

Jonas Gregaard og Uno X kører lige nu Critérium du Dauphiné. Se hele løbet på TV 2 PLAY og TV 2s kanaler fra søndag.