Froome udgår før stor Tour de France-test

De to sidste etaper af Critérium du Dauphiné bliver uden Chris Froome.

Stor bjergetape lørdag. Se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Med en 11.-plads for nylig i et fransk endagsløb i bjergene var der pludselig tegn på, at det store comeback nærmede sig.

Den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome har dog haltet gevaldigt efter på de seneste dages etaper i Tour de France-optaktsløbet Critérium du Dauphiné, og det er der en god grund til.

Sygdom har nemlig gjort, at han trækker sig.

- Jeg glædede mig til de sidste to etaper i Dauphiné, men jeg har ikke følt mig 100 procent frisk, siger Froome i en udtalelse fra hans hold, Israel - Premier Tech.

- Det er skuffende at forlade løbet før tid, men jeg har gjort fremskridt, og jeg vil ikke sætte mig selv yderligere tilbage på dette vigtige tidspunkt i sæsonen.

Forsmag på Tour-etape

Lørdag og søndag venter to store bjergetaper, der bliver en forsmag på årets Tour de France, som Froome drømmer om at komme med til.

I dag gælder det Galibier og Col de la Croix de Fer, som begge er med i årets Tour.

Men det bliver altså uden Froome, der ikke har kørt sig til en eneste sejr siden sit alvorlige styrt tilbage i 2019. Et styrt, han længe har kæmpet for at komme fuldt tilbage fra.

- Det er første gang i tre år, jeg føler mig fuldstændig fri for irritationer og problemer. Jeg har ikke følt smerte eller ubehag, sagde Froome tidligere på ugen til Velonews.

37-årige Chris Froome er holdkammerat med danske Jakob Fuglsang, som vandt Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes 31. maj, hvor Froome blev nummer 11.