Cykling

Sportsdirektør vil have rytter udelukket i "flere måneder"

Sportsdirektøren på Intermarché, Hilaire Van der Schueren, håber, at Juan Molano bliver udelukket i en længere periode fra cykelsporten.

Juan Molano tabte fredag besindelsen. Flere gange endda.

To gange slog UAE-rytteren den 20-årige Hugo Page fra Intermarché. Først efter en diskussion under fredagens sjette etape af Critérium du Dauphiné, hvor rytterne kørte 80 kilometer i timen, og igen efter målstregen, hvor colombianske Juan Molano opsøgte Hugo Page.

Jeg synes, han fortjener en stor straf. Ikke bare at blive smidt ud af løbet

Jonas Gregaard, Uno-X

Siden er Molano blevet smidt ud af løbet, mens han har fået en bøde på 14.000 kroner og frataget 100 point fra UCI-ranglisten.

Det faktum glæder Hugo Pages chef på Intermarché, Hilaire Van der Schueren, der dog håber, at straffen bliver værre.

- Han er sindssyg. Jeg er glad for, at han er blevet smidt ud, og jeg håber ikke, han kommer tilbage de næste måneder.

- Det er bare forkert at gøre sådan noget mod en ung rytter, og han gjorde det ikke engang kun i løbet. Han gjorde det efter også. Jeg er glad for, at jeg ikke selv var der.

Skal han have en lang straf?

- Jeg håber det, siger Hilaire Van der Schueren, der samtidig fortæller, at han ikke havde et behov for at gå til løbskommisæren efter etapen. For som han selv siger: "Alle så jo, hvad der skete."

Danskere kræver stor straf

Efter episoden var Juan Molano ude og beklage sin opførsel i en officiel meddelelse fra holdet, men det hjælper ikke meget. Ikke ifølge Jonas Gregaard, der finder episoden helt uacceptabel.

- Det er ikke noget, der bør høre til i cykling. Det sætter jo lidt alle i fare, for hvis han var væltet der, var der røget 20 mand ned med 80 kilometer i timen. Og der kan man altså komme slemt til skade. Så sådan noget her hører ikke til i cykelsporten.

- Jeg synes, at han fortjener en stor straf. Ikke bare at han bliver smidt ud af løbet, for sådan noget her skal ikke høre til. Det sætter folk i livsfare. Og at han så bagefter går over og giver ham en flad. Det synes jeg bare er respektløst, siger Jonas Gregaard.

Juan Molano slog Hugo Page igen efter målstregen. Video: TV 2 SPORT

Også Mathias Norsgaard er forarget over fredagens episoder. Specielt fordi han befandt sig tæt på Molano, da colombianeren var ved at rive Hugo Page af cyklen.

- Jeg forstår ikke hans handlinger. På tv ser det måske ikke så vildt ud, men man skal huske, at vi kører 80 kilometer i timen. Det hører ingen steder hjemme, fortæller Norsgaard, der tilføjer, at hele sagen undrer ham lidt, da han ellers ikke har oplevet Molano som en aggressiv rytter i feltet.