Cykling

Vingegaard imponerer i magtdemonstration

Jumbo-Visma med Jonas Vingegaard og Primoz Roglic viste skræmmende styrke på lørdagens bjergetape i Critérium du Dauphiné.

Godt nok triumferede Carlos Verona på 7. etape via et udbrud, men storholdet Jumbo-Visma tog i den grad også meget positivt med derfra.

De spillede nemlig med musklerne og viste sig klart stærkest af favoritterne til den samlede sejr. Primoz Roglic blev nummer to, og Jonas Vingegaard, der agerede hjælperytter, blev nummer tre.

På den store bjergetape satte Jonas Vingegaard sig frem i favoritgruppen med tre kilometer tilbage for at sætte et hårdt tempo. Med knap to kilometer tilbage rejste danskeren sig i pedalerne og smed flere af de andre favoritter, mens holdkammeraten Roglic stadig sad med og nød godt af det hårde Vingegaard-arbejde.

Roglic angreb selv med 1,5 kilometer tilbage af etapen i forsøget på at tage etapesejren, men han nåede ikke op til Verona. Sloveneren var 12 sekunder efter etapevinderen, mens Vingegaard viste fremragende ben og kørte ind på tredjepladsen omkring 24 sekunder efter Verona.

- Jeg synes, jeg var rigtig godt kørende i dag. Jeg kunne se på de watt, jeg kørte opad med, at det var rigtig godt. Så at jeg stadigvæk har overskud, er et dejligt tegn, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT og hentyder til det arbejde, han lavede for Roglic på den afsluttende stigning.

Primoz Roglic kørte sig i den gule førertrøje, og Jonas Vingegaard er nummer to i løbet, der slutter søndag med endnu en stor bjergetape. Han er 44 sekunder efter Roglic og har selv 40 sekunder ned til AG2R's Ben O'Connor, der er nummer tre.

Klassementet efter 7. etape

  1. Primoz Roglic
  2. Jonas Vingegaard +44 sekunder
  3. Ben O'Connor +1 minut og 24 sekunder
  4. Tao Geoghegan Hart +1 minut og 30 sekunder
  5. Damiano Caruso +1 minut og 32 sekunder