Vingegaard svært tilfreds med sin egen præstation

25-årige Jonas Vingegaard føler sig godt kørende og har stadigvæk stort overskud efter endnu en flot præstation.

Den danske cykelstjerne Jonas Vingegaard havde oprindeligt meldt ud, at han ville køre det franske etapeløb Critérium du Dauphiné som træningsløb.

På lørdagens 7. etape viste han dog endnu en gang, at formen efterhånden er, hvor den skal være før Tour de France-starten i Danmark om tre uger.

At jeg stadigvæk har overskud, det er et dejligt tegn for mig

Jonas Vingegaard

Vingegaard var den første af de store favoritter til at angribe med tre kilometer igen, hvilket fik flere til at falde fra. Kun holdkammeraten Primoz Roglic og AG2R's Ben O'Connor var for alvor i stand til at følge med.

- Det var en hård afslutning de sidste fem kilometer. Den var stejl, og det var varmt. Jeg havde gode ben, og det havde Primoz (Roglic, red.) tydeligvis også. Så jeg prøvede at angribe en enkelt gang og kunne se, at det var en meget reduceret gruppe. Så tænkte jeg, at jeg ville holde et højt tempo, sagde Vingegaard til TV 2 SPORT efter etapen.

Overskud til at accelerere igen

Efter Vingegaard i godt en kilometer havde holdt et højt tempo, udnyttede Roglic muligheden til at køre alene væk. Etapevinderen Carlos Verona fangede han dog aldrig, men Roglic blev nummer to på etapen. Samtidig fulgte Vingegaard godt med trods sit hårde arbejde.

- Jeg havde faktisk så meget overskud, at jeg godt kunne accelerere igen. Så da Primoz kørte væk, der var jeg i stand til at følge manden, der var bag ved ham.

Den mand var Ben O'Connor, og ham kørte danskerne også fra på de sidste meter, så Vingegaard blev nummer tre på etapen - 12 sekunder efter Roglic.

Du så ud til at have overskud, selv da du havde lavet dit arbejde?

- Jeg synes, jeg var rigtig godt kørende i dag, det var jeg. Jeg kunne se på de watt, jeg kørte opad med, at det var rigtig godt. Så at jeg stadigvæk har overskud, det er et dejligt tegn for mig, tilføjede Jonas Vingegaard.

Forventer mere modstand søndag

I klassementet ligger Jumbo-Visma-stjernerne nu nummer et og to, hvor Vingegaard er 44 sekunder efter holdkammeraten i den gule førertrøje.

Om det også er tilfældet efter den afsluttende etape søndag, det vil danskeren ikke garantere.

- Vi må gøre vores bedste, og så må vi se, hvad det bliver til i morgen.

- Det her var en mere eksplosiv stigning til sidst, men på de lange stigninger har Caruso, Gaudu og Ben O'Connor også virket til at være stærkt kørende, slog Vingegaard fast.