Cykling

Dansker i sit livs form jubler: - Det er fandeme vildt

Danske Jonas Gregaard og Uno X-holdet fik i den grad vist sig frem på 7. etape i Critérium du Dauphiné.

Flere af verdens største cykelhold fik lørdag selskab af det norske hold Uno X, da feltet var på vej op ad den svære stigning Col de la Croix de Fer i etapeløbet Critérium du Dauphiné.

Helt i front tog Uno X nemlig initiativ til at hente tid ind på udbruddet, da de på en strækning over ni kilometer trak det tunge læs, mens storholdet Jumbo-Visma sad lige efter.

Det glædede i den grad en af holdets tre danske ryttere, da Uno X-rytteren Tobias Johannessen samtidig kørte en femteplads hjem på etapen og nu ligger nummer syv i klassementet.

- Det er fandeme vildt. Det er stærkt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, lød det fra en rigtig glad Jonas Gregaard, da TV 2 SPORT snakkede med ham efter etapen.

Det er nok det bedste, jeg har kørt opad nogensinde

Jonas Gregaard

Vil udfordre de største hold i verden

Han hæftede sig især ved det faktum, at Uno X havde modet til at sætte sig frem på Col de la Croix de Fer.

- Vi ville gerne have, at udbruddet kom lidt tættere på. Og så var der jo ikke nogen, der lukkede hullet, så vi tør godt at udfordre de største hold i verden. Det lægger vi ikke skjul på.

- Det er sejt, at et lille hold som os kan køre så godt, sagde Gregaard.

I sit livs form

Det norske hold - med dansk islæt - har ikke fået et wildcard til årets Tour de France, som de ellers havde håbet på, men det forhindrer dem ikke i at vise sig flot frem.

Personligt blev det også en god dag på kontoret for Jonas Gregaard, der havde svært ved at skjule sin glæde.

- Jeg blev sat med 500 meter tilbage på Croix de Fer, men der sad fandeme ikke mange tilbage. Det er nok det bedste, jeg har kørt opad nogensinde, så jeg overraskede da også mig selv.

Er du i dit livs form?

- Det kan jeg nok ikke helt udelukke.

Nu handler det bare om, at holdet får afsluttet løbet ordentligt på søndagens 8. og sidste etape.

- Stemningen på holdet er god, og vi koncentrerer os om os selv. Vi tror på os selv og gør alt, hvad der skal gøres. Så selvtilliden er god, men stemningen er også god. Vi klør på, slog Gregaard fast.

Du kan se, om Uno X fortsætter de gode takter, når TV 2 SPORT sender 8. etape søndag fra klokken 15.10.