Her viste Vingegaard, at han skal være Tour-kaptajn

Jonas Vingegaard imponerede på 7. etape i Critérium du Dauphiné.

Se sidste etape i Critérium du Dauphiné søndag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Jumbo-Visma-holdet har for længst proklameret, at Primoz Roglic og Jonas Vingegaard skal dele kaptajnrollen i årets Tour de France.

Men udenlandske journalister forudser, at danskeren bliver andenviolin, mens den største rivals primære fokus er Roglic.

Lørdag imponerede Jonas Vingegaard stort på den store bjergetape i Critérium du Dauphiné. Et løb, hvor Vingegaard frabad sig rollen som kaptajn.

På finalestigningen førte danskeren derfor an og kørte konkurrenterne i sænk, før Primoz Roglic stak af og udbyggede sit forspring i klassementet.

Men da Vingegaards arbejde var færdigt, kørte han alligevel med Ag2r-rytteren Ben O'Connor, så danskeren endte på tredjepladsen 12 sekunder efter Roglic.

- Jonas konfirmerer hermed, at de skal være to kaptajner til Touren. Han lavede det hårde arbejde her. Og så gik han med O’Connor alligevel. Hold da op, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Det er to verdensklasseryttere med et virkelig stærkt mandskab i baghånden. Alt det, der skete på 7. etape, er lige præcis det, vi håber på. Kan de begge to være så intakte, når vi rammer Alperne og Pyrenæerne i Touren, så er de måske den eneste duo, der kan true Tadej Pogacar.

Imponerende kørsel

Trods spekulationerne og Pogacars holds udmelding har Jumbo-Visma holdt fast i, at Tour de France bliver kørt for både Vingegaard og Roglic.

Og det er intet andet end en "frygtindgydende duo", mener ekspert Lars Bak.

- Når man sidder hjemme i stuen og ser det her, som Pogacar sikkert har gjort, så kommer han til at træne ekstra hårdt de næste dage, siger han.

- Det var Vingegaard, som lavede det grove arbejde. Havde Roglic nu gjort det i stedet for, så tror jeg også, at Vingegaard kunne have gjort det samme som Roglic. Det var virkelig imponerende kørt i dag, det må man bare sige. De står rigtig godt lige nu, og det er en vigtig, vigtig test inden Touren, at de kan lave den her pingpong.

På vej mod topform

Inden søndagens 8. og sidste etape i Dauphiné fører Primoz Roglic med Jonas Vingegaard på andenpladsen, 44 sekunder efter.

- Det går meget godt for os. Vi blev nummer et og to i Baskerlandet Rundt sidste år, og jeg synes egentlig, at vi har et godt samarbejde og makkerskab, sagde Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT efter lørdagens etape.

- Jeg synes, jeg er på vej mod topform til Touren. Det er jeg.

Vingegaard blev nummer to i sidste års Tour de France, hvor han pludselig blev forfremmet til kaptajn, da Primoz Roglic udgik.

8. etape kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 15.10.