Cykling

Jumbo-Visma jubler over magtdemonstration

Det hollandske storhold Jumbo-Visma var suveræne i etapeløbet Critérium du Dauphiné, hvor de sluttede som nummer et og to.

Hånd i hånd kørte Jonas Vingegaard og Primoz Roglic over målstregen på 8. etape i Critérium du Dauphiné, hvor danske Vingegaard endte som etapevinder.

Samlet vandt Primoz Roglic løbet, mens Vingegaard blev nummer to.

Dermed fuldendte de to stærke klassementsryttere en fantastisk uge for storholdet Jumbo-Visma, hvor det blev til tre etapesejre, ligesom de fik vist deres enorme styrke i klassementet.

- Vi er meget glade. Næsten en perfekt uge for os. Der er dog stadig plads til forbedring, og det er godt, for der er stadig lidt tid til Touren, siger Jumbo-Visma-sportsdirektør Grischa Niermann til TV 2 SPORT.

Om strategien på søndagens etape lyder det:

- Det var ikke, hvad vi planlagde, men vi ville gå efter etapen. Derfor tog vi styringen fra starten. Vi var overbeviste om, at Jonas og Primoz var de bedste i løbet.

- Med Jonas gik vi til løbet uden pres og tog det dag for dag. Han viste sig at have rigtig gode ben, og det er rigtig godt at se hans niveau.

Roglic hylder holdet

Samme glæde finder man hos Primoz Roglic, der ikke spurtede om sejren med Vingegaard på sidste etape, men i stedet lod danskeren køre først over stregen.

- Hele holdet gjorde det godt. Vi havde det under kontrol hele dagen, og alle gjorde det godt. Jonas var superstærk på sidste stigning. Ret vild etape. Utrolig dag for hele holdet, siger Roglic og tilføjer:

- Tingene går i den rigtige retning. Det giver selvtillid. Der er mere arbejde, og så skal vi være klar til Touren.

Jumbo-Visma har på forhånd slået fast, at både Roglic og Vingegaard skal køre Tour de France om 19 dage som kaptajner.

Dermed skal de dele ansvaret i forsøget på at slå UAE's forsvarende mester, Tadej Pogacar.

Så er det store spørgsmål, om de kan slå Pogacar?

- Begge (Vingegaard og Roglic, red.) skal blive bedre endnu. De er ikke i topform, men vi er på vej. Vi har to rigtig stærke ryttere, som er på rette kurs, slår sportsdirektør Niermann fast.