Cykling

Vingegaard forklarer, hvordan de blev enige om, hvem der skulle vinde

Da det stod klart, at Primoz Roglic og Jonas Vingegaard ikke blev hentet, aftalte de, at det skulle ende med dansk etapesejr.

Sjældent har der været et mere dækkende ord end ”dobbelttriumf” for det, der skete på 8. etape af Critérium du Dauphiné.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med det, der skete i dag, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT.

Jonas Vingegaard vandt etapen og blev nummer to samlet, og Primoz Roglic blev nummer to på etapen og vandt løbet samlet. Ingen var i nærheden af at kunne røre de to suveræne Jumbo-Visma-ryttere, hvis plan før etapen overgik alle forventninger. Derfor var der måske i virkeligheden mere tale om en dobbeltmagtdemonstration.

Dansk sejr blev planlagt kort før målstregen

Magtdemonstrationen endte med en dansk etapesejr, og det var lige efter planen, forklarer Vingegaard:

- Vi var begge to rigtig godt kørende, så vi gav, hvad vi havde og kørte til målstregen. Så sagde han så, at jeg fik lov til at vinde etapen, og han fik lov til at vinde samlet.

Hvornår sagde han det?

- Med to kilometer til mål, tror jeg.

Roglic og Vingegaard følte sig "sindssygt" godt kørende

Efter et flot forarbejde fra Roglic og Vingegaards holdkammerater splittede danskeren det hele ad med 5,4 kilometer tilbage af etapen, hvor hans angreb skulle vise sig at være for stor en mundfuld for alle andre end hans slovenske holdkammerat.

- Vi havde snakket om inden etapen, at vi skulle vinde i dag. Primoz og jeg havde det sindssygt godt i går, så vi ville gerne prøve at vinde etapen i dag. Vi holdt udbruddet i meget kort snor, og hele holdet kørte sindssygt godt for Primoz og mig, og vi havde det klart stærkeste hold i dag.

Derfor var der dømt parløb resten af turen op ad brutale Plateau de Solaison. En tur, Roglic og Vingegaard fik til at se legende let ud.

Roglic var den eneste, der kunne følge med, da Jonas Vingegaard satte tempo på sidste etape af Criterium du Dauphine. Video: TV 2 Sport

Vingegaard overrasket over egen form

Måske også overraskende let ud:

- Jeg er overraskende godt kørende. Jeg var lidt syg og havde en periode på to uger, hvor jeg ikke trænede. Så har jeg været på højdetræningslejr, og så er jeg her. Det har ikke været superoptimalt.

Kan du blive endnu bedre til Tour de France?

- Jeg kan ikke love det, for jeg synes godt nok, at jeg var på et superhøjt niveau i dag. Jeg kan ikke love noget, men jeg håber, at jeg kan lægge lidt på.

Etapesejren er Jonas Vingegaards største i karrieren og hans tredje World Tour-sejr.