Cykling

Profil i kæmpe brøler - her tror han, at han har vundet

Alberto Bettiol troede han havde vundet etapen i Schweiz Rundt, da han vandt feltets spurt. Han vidste bare ikke, at de spurtede om andenpladsen.

At blive nummer to er sjældent noget, der fører til ekstatisk jubel.

Det var dog tilfældet for italienske Alberto Bettiol, efter han mandag kom ind på en andenplads på 2. etape i Schweiz Rundt. Der skulle da også vise sig at være en god - og en smule pinlig - forklaring på de mærkværdige scener i målområdet.

I morgen vil mine venner grine af mig

Alberto Bettiol

Han var ganske enkelt ikke klar over, at den norske Team DSM-rytter Andreas Leknessund 38 sekunder tidligere havde krydset målstregen som første mand.

- Jeg fokuserede bare på spurten, og holdet fortalte mig ikke noget. Jeg var så glad efter målstregen, fordi jeg troede, jeg havde vundet. Men jeg leverede en virkelig god spurt og slog nogle stærke gutter som Michael Matthews og Matteo Trentin.

- I morgen vil mine venner grine af mig over det, men sådan er det, siger Bettiol med et stort smil, siger Alberto Bettiol til TV 2 SPORT.

Umiddelbart efter afslutningen kunne man se, at UAE Emirates-rytteren Matteo Trentin opsøgte Bettiol. I første omgang så det ud til, at italieneren lykønskede ham, men hurtigt stod det klart, at han var ovre for at drille sin landsmand.

På de sidste kilometer havde feltet gang i en intens jagt på dagens udbrud, og Alberto Bettiol, der kører for EF Education, var tilsyneladende overbevist om, at alle mand var hentet inden den afsluttende spurt.

Men på etapens sidste stigning havde Andreas Leknessund sat et imponerende angreb ind, og feltet var aldrig tæt på at hente den 23-årige nordmand, der sikrede sig karrierens største sejr.

Løbet føres fortsat af britiske Stephen Williams fra Bahrain-Victorious, mens den danske Lotto-Soudal-rytter Andreas Kron har forsvaret sin hvide ungdomstrøje.