Etapevinder missede ungdomstrøje - ville have "et fint billede"

Danske Andreas Kron bærer fortsat den hvide førertrøje i Schweiz Rundt, da vinderen på anden etape prioriterede et godt billede til mindebogen.

- Han skal kaste den over stregen! Kør nu! Han skal køre!?

I kommentatorboksen forstod de ikke meget af, hvorfor Andreas Leknessund pludselig smed armene i vejret og jublede på de sidste meter, inden han krydsede målstregen som vinder af anden etape i Schweiz Rundt.

Havde han kørt syv sekunder hurtigere, havde DSM-rytteren nemlig taget den gule førertrøje. Ét eneste sekund var han fra at sikre den hvide ungdomstrøje.

- Det var måske fejringen til sidst, hvor den hvide røg. Men det er også sjovt at få et fint billede, hvor man fejrer det over målstregen. Det var etapesejren, der betød noget, og så tænkte jeg ikke rigtig på det andet, siger den 23-årige nordmand til TV 2 SPORT.

Den gule førertrøje var aldrig et tema, fortæller han.

- Selvfølgelig havde det været fedt at køre i gult i morgen (tirsdag, red.), men jeg er her ikke for at køre klassement. Jeg tror ikke, jeg kunne have kørt syv sekunder hurtigere.

Andreas Leknessund stak af fra de øvrige udbrydere med 18 kilometer til mål og kørte alene over stregen efter hel dag i rampelyset.

Kron er cool

Udfaldet betyder, at Andreas Kron akkurat er sikret endnu en dag i den hvide trøje.

- Jeg nyder bare at prøve at køre i den hvide.

- Jeg er her for at vinde etaper, og hvis han havde taget den, havde det været sådan. Vi kører lidt henholdende og vil ikke tage ansvar, forklarer danskeren, der kom i mål med feltet.

Kron vandt trøjen ved at køre sig til en tredjeplads på første etape. Danskeren er fortsat samlet treer, mens løbets førende rytter er Stephen Williams fra Bahrain - Victorious.