Tour de France

Jørgen Leth får ny Tour-rolle

Når Tour-starten ruller i Danmark 1. juli, kan danske cykelfans høre Jørgen Leths stemme igen.

Du kan se Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY fra 1.-24. juli.

Jørgen Leths stemme og hans fortællinger om Tour de France har dannet lydramme for mangt en danskers sommer i flere årtier.

Tour de France i 2018 blev dog hans sidste for TV 2, men når den historiske Tour-start går i København 1. juli i år, er det med Jørgen Leth tilbage - blot for en anden tv-station.

Tirsdag, hvor han fylder 85 år, har Discovery offentliggjort, at Jørgen Leth bliver en del af stationens dækning af dette års Tour de France.

- Det er jeg meget glad for. For jeg oplever også mit forhold til Tour de France som en slags trofasthedskontrakt, man har. Jeg møder de samme venner blandt journalisterne, men også blandt rytterne for den sags skyld, siger Leth.

Pris for sin indsats for Touren

Jørgen Leth dækkede Tour de France første gang i 1970 og kommenterede fra 1988-2004 og igen fra 2009-2018 løbet. I årene fra 2005 til 2009 var han væk, efter at hans selvbiografi 'Det uperfekte menneske' førte til kritik af ham.

Leth kom dog tilbage i kommentatorboksen og lagde altså i det meste af tre årtier om nogen den danske stemme til Tour de France frem til 2018.

En anden betydelig kommentatorstemme igennem mange år er Dennis Ritters. I år skal Ritter kommentere Tour de France på TV 2 for 16. gang i træk.

Ved siden af ham vil tidligere cykelrytter Rolf Sørensen endnu en gang sidde. Og i løbet af de 21 etaper vil andre danske cykelnavne kigge forbi kommentatorboksen.

Startskuddet går med enkeltstarten i København 1. juli, hvorefter 2. og 3. etape tager feltet fra Sjælland over Fyn for at slutte i Jylland, inden rytterne flyves til Frankrig.