Tour de France

Asgreens Tour-drøm har lidt et knæk, vurderer sportsdirektør

Brian Holm er med Quick-Step-holdet til Schweiz Rundt, og han blev vidne til et mareridt for Kasper Asgreen, der styrtede.

I Quick-Steps sportsdirektørbil holdt de pludselig vejret under Schweiz Rundt.

Med lidt under fem kilometer til mål af 3. etape indtraf et større styrt, og det værst tænkelige blev virkelighed: Kasper Asgreen var i asfalten, og han havde slået sig.

Efter etapen havde han, forståeligt nok, ikke lyst til at svare på spørgsmål. I stedet cyklede han til holdbussen og blev tilset. Senere meddelte holdet, at han var udgået.

Situationen er alt andet end godt nyt forud for Tour de France, der begynder i Danmark om omtrent to uger. Asgreen er nemlig blandt de store danske håb på 1. etape, enkeltstarten i København.

- Med hensyn til Touren i Danmark – den gule trøje, enkeltstart og så videre – må vi sige, at chancerne nok er lidt forringede. Det har ikke været godt for ret meget, det her, siger sportsdirektør Brian Holm og fortsætter:

- Han slog sig. Det var dybt (såret i knæet, red.). Da de skulle til at sy ham, gik jeg. Det havde jeg ikke lyst til at se. Nu er der først DM i landevejscykling. Kommer han til start, hvad gør vi så der? Der er ikke rigtig nogen, der ved, om det er to, tre, fire, fem, seks dage, så det må tiden vise. Om han kører DM, får vi se.

Sår overalt

Enkeltstarten ved DM køres 23. juni, mens linjeløbet afvikles tre dage senere.

Lige nu er der ikke en endelig melding om skadernes omfang. Det er særligt knæet, som er voldsomt medtaget, fortæller Brian Holm.

- Han har ridser og sår overalt. Selv i hovedet har han også fået. Jeg tror, han ender med et blåt øje og sår, men det dybe sår sidder i knæet. Det er klart, det gør ondt. Han er jo ikke lavet af chokolade, men rent mentalt gør det også ondt. Han havde glædet sig til at køre Schweiz Rundt.

- Nu hænger DM i landevejscyklings pludselig i en tynd tråd. Så det er ikke helt optimalt.

Trist dansker

Med 4,7 kilometer til mål ramte Asgreen en forankørendes baghjul, og så var et styrt uundgåeligt.

Brian Holm fortæller, at det danske tempomonster havde planlagt et angreb i den absolutte finale, selvom han har været ramt af sygdom op til løbet. Det gør blot ondt værre for Asgreen selv.

- Jeg er skuffet over at måtte udgå af Schweiz Rundt. Følelsen efter de første dage havde været god, og jeg så frem til de kommende etaper, siger Asgreen til holdets hjemmeside.

Tour de France begynder 1. juli i Danmark, og du kan se alle etaper på TV 2 og TV 2 PLAY.