Cykling

Godt nyt om coronaramte danske stjerner

Cykelrytterne Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen, der testede positiv for covid-19 torsdag morgen, føler sig ikke syge.

5. etape i Schweiz Rundt blev torsdag afviklet uden danskerne Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen.

De danske DSM-ryttere blev nemlig testet positiv for coronavirus kort før etapestart.

Phil West, træner hos Team DSM, fortæller nu til TV 2 SPORT, at de to ryttere udelukkende blev fanget af et rutinetjek.

- Vi lavede et rutinetjek til morges, for med den her varme ved man aldrig, om det bare er en tør hals. Desværre var deres test positive.

Føler Søren og Casper sig syge?

- Nej, det er ikke noget særligt. Det er bare lidt af de ting, du normalt vil forbinde med dag fire og fem i et etapeløb i den her varme. Der er intet usædvanligt eller ekstraordinært. De er måske lidt tørre i halsen, og det bliver forhåbentlig bare noget, vi kan ordne de kommende dage og uger.

- Fra nu af overvåger vi dem dagligt, og så venter vi på, at eventuelle symptomer går væk. Men deres kroppe skal lige have et par dage til at forholde sig til virussen, og derefter tester vi efter, om det har en indvirkning på deres hjertefunktion. Når vi er glade for resultaterne, så fortsætter de træningen. Så der går et par dage, før vi kan tage første skridt. Og så gør der nok fem dage, før vi tager det næste skridt.

Skal have det bedste hold med til Touren

Der er kun to uger, til Tour de France starter på dansk jord. Derfor siger det sig selv, at coronasmitten ikke falder særlig belejligt hos de to danskere.

Phil West kan af gode grunde ikke sige noget om holdets Tour-udtagelse, og om smitten får konsekvenser for danskerne, men holdet skal selvsagt have de stærkeste ryttere med:

- Uanset hvilket løb vi tager til, vil vi gerne have raske ryttere med. Og ryttere, der er konkurrencedygtige på en god måde.

- Så vi tager et skridt ad gangen, og når vi udtager vores Tour-hold, har vi alle faktorer med i overvejelserne, så vi har det bedste hold ved startlinjen på 1. etape i København. Det vigtigste er, at de er okay.

Tour de France starter med tre etaper i Danmark, der bliver afviklet henholdsvis den 1., 2., og 3. juli.