Cykling

Vil ikke hjem til Danmark, hvis han bliver vraget til Touren

Andreas Kron kæmper indædt for at få Tour de France-debut, når løbet begynder i København.

I Schweiz Rundt cykler Andreas Kron med tvedelte tanker.

Her og nu håber han på, at han kan lave et stort resultat – for kan han det, kommer han også nærmere en udtagelse til Tour de France.

- Jeg føler mig godt kørende, og jeg håber også, at det her gør, jeg bliver udtaget. Så må vi se, hvordan det hele ender – men jeg gør i hvert fald mit, siger Kron (Lotto Soudal), der har været med langt fremme på flere etaper og derfor har begrundet håb om, at Tour-drømmen går i opfyldelse.

- Det har været et mål for mig at komme til Touren i år. Jeg vil også sige det på den måde, at jeg bliver sindssygt skuffet, hvis jeg ikke kommer til Touren. Hvis jeg ikke kommer med, opholder jeg mig nok heller ikke i Danmark, mens Touren er der. I hvert fald ikke synligt, lød det målrettet inden 4. etape.

Her var Andreas Kron med i den gruppe, der var ved at sætte løbets førende rytter af på dagens sidste stigning. Stephen Williams (Bahrain – Victorious) kæmpede sig dog tilbage til det decimerede felt, og derfor må nøjes med en andenplads i klassementet og en førsteplads i ungdomskonkurrencen.

Indtil nu.

For Andreas Kron håber, at han i løbet af torsdagens 190 kilometer og 2610 højdemeter kan hente de seks sekunder, Stephen Williams er foran.

- Man kunne overveje morgenudbruddet, men jeg regner ikke med, at de lader mig køre. Så det skal være med feltet, siger Kron om sine muligheder.

- Jeg tror, det bliver en sindssyg hård etape. Det er noget af VM-ruten fra dengang, Cadel Ewans vandt. Det bliver hårdt, men det er nogle stigninger, der passer mig. Så må vi se, hvordan benene er.

Indtil nu har 24-årige Andreas Kron deltaget i en enkelt Grand Tour, der er en betegnelse for cykelsportens tre største etapeløb.

Det var i 2021, hvor han var med i Vuelta a España og kørte sig i top-10 på tre etaper.

Schweiz Rundt vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Torsdag sender vi fra klokken 15.20 - se hele sendeplanen her.