Cykling

Løbsdirektør forklarer, hvorfor stort løb ikke aflyses

Flere hold har trukket sig, men Schweiz Rundt kører videre.

En STRIBE af coronatilfælde ved Schweiz Rundt har givet løbsarrangørerne noget at tænke over.

Flere store stjerner som Aleksandr Vlasov og Marc Hirschi er dømt ude - ja, flere hele hold har sågar trukket sig, men alligevel kører løbet videre fredag.

Løbsdirektør Olivier Senn forklarede inden starten på 6. etape, at han fortsat ser sportslig relevans, og derfor fortsætter løbet.

- Der er ikke en specifik regel for, hvor mange hold der skal være tilbage i løbet, for at det kan fortsætte. Der er regler på holdene, men for os som organisator er der ikke nogen regel, der siger, hvornår vi skal stoppe.

- Selvfølgelig skal vi diskutere det, når vi kommer til et punkt, hvor der ikke er sportslig relevans mere. Men indtil videre – med 18 hold – mener vi, at det er et åben og reelt løb, og vi fortsætter, siger Olivier Senn ifølge Cycling Pro Net.

Alligevel frygter han, at det kan ende med en aflysning.

- Det er helt sikkert noget, vi tænker over. Vi prøver at forhindre det. Det er en balance mellem rytternes sikkerhed, løbet, vores folk og alle, der er involveret. Det er en meget svær balance, siger han.

Fuglsang i gult

I alt har fire hold i skrivende stund trukket sig. Vlasovs exit gør, at Jakob Fuglsang har overtaget den gule førertrøje, da han lå nummer to i klassementet efter etapen torsdag.

Kaosset indtræffer, blot to uger før Tour de France starter i Danmark, og flere ryttere udtrykte allerede torsdag stor bekymring.

Herunder kan du danne dig et overblik over, hvem der er påvirket af coronasmitte i cykelverdenen over de seneste par dage. Det gælder både Schweiz Rundt og i andre løb.

16. juni

 • Jumbo-Visma trækker hele holdet fra Schweiz Rundt efter flere på holdet er testet positiv.
 • INEOS’ Adam Yates forlader det schweiziske løb efter positiv coronatest.
 • Søren Kragh Andersen, Casper Pedersen og Cees Bol tester positiv og trækkes ud af løbet.

17. juni

 • Mikkel Bjerg tages ud af Slovenien Rundt efter positiv prøve. Det samme gør Marc Hirschi i Schweiz. Holdet meddeler, at det samme er Joel Suter og Vegard Stake Laengen af sikkerhedsforanstaltninger.
 • EF Education – EasyPost trækker Stefan Bissegger, Rigoberto Uran, Hugh Carthy og Alberto Bettiol ud af Schweiz Rundt efter positiv prøve. Neilson Powless og Jonas Rutsch fortsætter.
 • Sebastien Berwick fra Israel - PremierTech er også testet positiv. Reto Hollenstein er nærkontakt og er ude af Schweiz Rundt.
 • Bahrain Victorious og Alpecin-Fenix er også ramt og trækker hele holdet.
 • BORA-rytterne Aleksandr Vlasov, der fører Schweiz Rundt, og holdkammeraten Anton Palzer er ikke til start efter positiv coronatest.
 • UAE Team Emirates trækker hele holdet, da Diego Ulissi også er testet positiv.
 • Trek-Segafredos Gianluca Brambilla stiller ikke til start på dagens etape i Schweiz Rundt, da han føler sig utilpas.
 • Louis Vervaeke fra Quick-Step er ude efter en positiv prøve.
 • INEOS’ Tom Pidcock er ikke til start, fordi han oplever milde symptomer på coronavirus.

Tour de France starter den 1. juli.