Cykling

Rørt dansker fremhæver Chris Anker efter stor præstation

Andreas Kron er stolt af sin præstation i Schweiz Rundt, hvor han har haft den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen med i tankerne.

- Jeg har aldrig kørt bedre opad, end jeg gjorde i dag. Alt i alt er jeg egentlig tilfreds.

Ordene kommer fra den danske cykelrytter Andreas Kron efter 6. etape af Schweiz Rundt, hvor han mistede sin hvide ungdomstrøje. Det kunne man være utilfreds med, men Kron var stolt over sin præstation og glad for stadig at være i top-10 samlet.

En præstation, han har kæmpet sig til med en tidligere holdkammerat i tankerne.

- Jeg har en rigtig god følelse, og varmen kaperer jeg også godt. Efter et rigtig svært forår har jeg ramt den rigtig godt og har altid haft specielt Chris Anker med i mine tanker i en hård periode. Han kæmpede sgu altid – specielt de sidste par år.

- Selvom han var kommet tilbage, så kæmpede han. Så ham har jeg brugt rigtig meget, siger en rørt Andreas Kron til TV 2 SPORT.

Troede mere på ham, end han selv gjorde

Den tidligere cykelrytter og senere cykelsportsekspert Chris Anker Sørensen døde efter at være blevet ramt af en bil, mens han kørte en træningstur i Belgien som en del af sin VM-forberedelse i september sidste år.

Andreas Kron kørte på hold med Chris Anker Sørensen fra 2017 til 2018 på Riwal Cycling Team.

24-årige Kron har tidligere fortalt, hvor vigtig Chris Anker Sørensen har været for ham og hans udvikling som cykelrytter.

- Chris sagde til mig, at jeg havde mentaliteten til at gå ind på ethvert World Tour-hold, selvom jeg ikke ønskede at komme ind på et hvilket som helst hold. Han troede mere på mig, end jeg selv gjorde, sagde Kron i starten af 2022 ifølge feltet.dk.

"Han kan være superstolt"

Med sin tidligere holdkammerat i tankerne har Kron altså kæmpet sig tilbage i topform efter et svært forår.

Det har sikret ham en nuværende ottendeplads i Schweiz Rundt, som han ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen kan være mere end tilfreds med.

- Han kan være superstolt. Han tager det videre med sig og siger, at det er det bedste, han nogensinde har kørt opad. Når man gør sit bedste, kan man ikke gøre det bedre. Det er lige på grænsen til, at han bryder helt igennem. Det er lige ved nu, at han rammer noget i næste kaliber.

- Det er bare at tage hatten af for den stabilitet, han har kørt med her, siger Rolf Sørensen.

Top 3 på 6. etape

Top 3 på 6. etape
RankLandRytterHoldTids
1GERNico DenzTeam DSM5:11:14
2FRAClément ChampoussinAG2R - Citroën Team+0
3ESPJosé HerradaCofidis+0
Se hele etaperesultatet