Cykling

Storhold trækker sig på stribe – Fuglsang ny mand i front

Adskillige hold har trukket sig fra Schweiz Rundt, og Aleksandr Vlasov, der førte løbet, er også ude. Det betyder, at Jakob Fuglsang fører løbet.

Jakob Fuglsang er ny mand i front af etapeløbet Schweiz Rundt på en ærgerlig baggrund.

De seneste dages coronasmitte i feltet har ramt den hidtil førende Aleksandr Vlasov, som dermed er trukket ud af løbet inden fredagens etape. Det bekræfter hans hold, Bora, på Twitter.

Fuglsang lå på andenplads med seks sekunder op til Vlasov efter torsdagens etape, og dermed fører den danske veteran nu samlet.

Disse er påvirket af coronasmitte

16. juni

 • Jumbo-Visma trækker hele holdet fra Schweiz Rundt, efter at flere på holdet er testet positiv.
 • Ineos' Adam Yates forlader det schweiziske løb efter en positiv coronatest.
 • Søren Kragh Andersen, Casper Pedersen og Cees Bol tester positiv og trækkes ud af løbet.

17. juni

 • Mikkel Bjerg tages ud af Slovenien Rundt efter positiv prøve. Det samme gør Marc Hirschi i Schweiz. Holdet meddeler, at det samme er Joel Suter og Vegard Stake Laengen af sikkerhedsforanstaltninger.
 • EF Education-EasyPost trækker Stefan Bissegger, Rigoberto Uran, Hugh Carthy og Alberto Bettiol ud af Schweiz Rundt efter positiv prøve. Neilson Powless og Jonas Rutsch fortsætter.
 • Sebastien Berwick fra Israel-PremierTech er også testet positiv. Reto Hollenstein er nærkontakt og er ude af Schweiz Rundt.
 • Bahrain Victorious og Alpecin-Fenix er også ramt og trækker hele holdet.
 • Bora-rytterne Aleksandr Vlasov, der fører Schweiz Rundt, og holdkammeraten Anton Palzer er ikke til start efter positiv coronatest.
 • UAE Team Emirates trækker hele holdet, da Diego Ulissi også er testet positiv.
 • Trek-Segafredos Gianluca Brambilla stiller ikke til start på dagens etape i Schweiz Rundt, da han føler sig utilpas.
 • Louis Vervaeke fra Quick-Step er ude efter en positiv prøve.
 • Ineos' Tom Pidcock er ikke til start, fordi han oplever milde symptomer på coronavirus.

Mikkel Bjerg (UAE) er den seneste dansker til at blive smittet..

UAE-holdet oplyser på Twitter, at danskeren er en af to smittede på holdet, og at han derfor trækkes ud af det igangværende Slovenien Rundt.

- Vi er blevet ramt af to positive tilfælde af covid-19 inden for 24 timer. Marc Hirschi er blevet ramt i Schweiz Rundt, imens Mikkel Bjerg er testet positiv i Slovenien Rundt. Begge ryttere er trukket ud af løbet.

UAE har efterfølgende trukket hele holdet fra Schweiz Rundt.

Nyheden er ikke ligefrem positiv for Mikkel Bjerg, der næsten er selvskrevet til Tour de France, der starter om to uger.

Det samme gælder Bahrain Victorius og Alpecin-Fenix, der ligeledes er ramt og trækker hele holdet.

- Bahrain Victorius vil ikke være til start på 6. etape i Schweiz Rundt på grund af en positiv test denne morgen. Siden har de to ryttere, der forlod løbet med maveproblemer, Hermann Pernsteiner og Gino Mäder, også afleveret positive prøver, siger Bahrain på sin hjemmeside.

Tidligere på ugen viste corona atter sit grimme ansigt i Schweiz Rundt, da Jumbo-Visma efter positive coronatests på holdet valgte at trække sig fra løbet.

Efterfølgende blev DSM-danskerne Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen samt deres holdkammerat Cees Bol også konstateret smittet og forlod løbet.