Cykling

- Vi er alle glade for, vi har trukket os, siger dansker

Danske Johan Price-Pejtersen er glad for, at hans hold har trukket sig fra Schweiz Rundt.

Afbuddene væltede ind før starten på 6. etape af Schweiz Rundt.

Et af de hold, der trak sig, var Bahrain-Victorious med danske Johan Price-Pejtersen på startlisten.

Danskeren er ikke selv testet positiv, men holdet tog ingen chancer, da de første positive testsvar tikkede ind. Derfor skulle hele holdet ud, men det er slet ikke noget, der har skabt røre hos de ryttere, der ikke er ramt af virussen lige nu.

- Først og fremmest tror jeg, vi alle er glade for, vi har trukket os. Altså os ryttere. Selvfølgelig vil man gerne køre cykelløb, men man bliver også bare nødt til at have in mente, at tingene skal give mening. Man går jo og frygter, man selv bliver syg, og der er meget stress omkring, hvorvidt løbet bliver kørt færdigt.

- Og så er det nok nemmere mentalt bare at trække stikket ved ikke at fortsætte. Og der er jo også ryttere i feltet, der skal køre Tour de France, så det er også i respekt for dem, siger den danske World Tour-rytter til TV 2 SPORT.

Har kørt noget af det bedste nogensinde

Price-Pejtersen kører sin første sæson på World Touren, og netop Schweiz Rundt var et af danskerens hidtil største udstillingsvinduer i karrieren.

Han føler også, han fik vist sig fint frem, men den 23-årige tempospecialist havde især udset sig 8. etape af det schweiziske etapeløb.

- Det er da superærgerligt at skulle trække sig, når der ligger den her enkeltstart til sidst. Jeg har følt mig rigtig, rigtig godt kørende. Faktisk noget af det bedste, jeg har følt. Så det er lidt ærgerligt.

- Men på den anden side er det også en del demotiverende, at man ikke ved, om man lige pludselig bliver syg. Det fylder supermeget mentalt, så på den måde er det nok det rigtige at gøre at trække os ud, siger han.

Schweiz Rundt blev 30 ryttere fattigere inden starten på fredagens 6. etape, men løbet bliver fortsat afviklet.