Tour de France

Norsk stjerne frygter, at Touren kan ryge

Rolf Sørensen mener ikke, at en aflysning kan komme på tale.

Coronavirus har fået fat i cykelfeltet igen.

De seneste dage har et utal af ryttere trukket sig fra Schweiz Rundt, hvor fire hold er helt ude af løbet.

Situationen får norske Alexander Kristoff til at frygte for sin deltagelse ved Tour de France om to uger.

- Det er svært at undgå det nu (at blive smittet red.) - i så fald kan Tour de France ryge. Det er en risiko for alle ryttere, siger han til TV 2 Norge.

- Jeg følte, at corona var overstået, men nu må vi tilbage til de gamle forholdsregler igen. Vi må være ekstra forsigtige med hygiejne og afstand.

Kristoff er i øjeblikket en del af Schweiz Rundt, hvor 7. etape køres lørdag.

Se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 13.25.

Ekspert tror ikke på aflysning

Tour de France begynder som bekendt i Danmark, hvor København danner rammen for 1. etape den 1. juli.

Herefter følger yderligere to etaper i det danske, og cykelfans bør ikke frygte for en decideret aflysning, hvis man spørger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen. Men det betyder ikke, at han ser lyst på det hele.

- Det er sgu lidt bekymrende. Jeg er superoptimist, og det er ikke noget med, at Tour de France bliver aflyst. Det tror jeg ikke på, men der kommer nogle restriktioner igen, som man troede var væk. Det er bare ærgerligt for det hele, siger Rolf Sørensen.

... men

Til gengæld frygter den tidligere cykelrytter, der selv har kørt Tour de France syv gange, at holdpræsentationen i Tivoli er i fare.

- Der kommer over 10.000 mennesker i Tivoli til holdpræsentationen. Vil holdene lige pludselig ikke komme der? Det er sådan nogle tanker, der hvirvler rundt i hovedet på mig. Vi havde glædet os så meget. Vi havde næsten glemt, at corona eksisterede, og der var ro på.

- Vi stod tæt med rytterne og interviewede dem. Det kommer vi sandsynligvis ikke til nu. Det er… ÅRH. Det er irriterende for alle. Rytterne gider jo heller ikke mere, siger han.

Holdpræsentationen finder sted to dage forinden starten på selve løbet.