Tour de France

Udskyder Tour-beslutning til sidste øjeblik

Den nyopståede coronasmitte i cykelfeltet betyder, at storholdet Team Jumbo-Visma vil udtage Tour de France-holdet senere end forventet.

Coronavirussen har atter meldt sin ankomst i cykelverdenen.

Flere ryttere er udgået af både Schweiz Rundt og Slovenien Rundt som følge af smitte med coronavirus, og flere har ytret deres bekymring om, hvad det kan få af konsekvenser for Tour de France.

Et af de hold, der allerede har været på banen med en kommentar til situationen, er Jumbo-Visma.

Storholdet valgte at forlade Schweiz Rundt torsdag, da fire af holdets ryttere var blevet smittet. Af samme grund har de været nødt til at udskyde præsentationen af Tour-holdet.

- Det har naturligvis konsekvenser for Tour-forberedelsen og forsinker offentliggørelsen af ​​vores holdliste, siger Jumbo-Vismas Performance Manager, Mathieu Heijboer, til L'Equipe og fortsætter:

- For nogle ryttere vil vi først beslutte det i sidste minut, fordi vi vil være sikre på, at dem, der var i Schweiz, ikke tester positive efter en uge, selvom de har været negative, siger han.

Jumbo-Visma har ikke meldt ud, hvilke ryttere der blev smittet under Schweiz Rundt. Sikkert er det dog, at de smittede ryttere bliver ikke en del af holdets træningslejr i Frankrig.

Ifølge det hollandske medie In de Leiderstrui er Wout van Aert, Primoz Roglic og danske Jonas Vingegaard på træningslejr i det franske.

Jumbo-Visma havde oprindeligt planlagt at offentliggøre Tour-holdet på mandag, men nu bliver det altså først præsenteret 'i sidste øjeblik.

Tour de France begynder 1. juli i Danmark, og du kan se alle etaper på TV 2 og TV 2 PLAY.