Cykling

DM-chef har kontaktet alle World Tour-danskere efter coronakaos

Arrangørerne bag DM i landevejscykling har indført flere nye tiltag efter stigende coronasmitte i cykelfeltet.

Danmark glæder sig til Tour de France.

Det er klart, for det er så historisk stort, at hele Tour-feltet kommer til Danmark og afvikler tre etaper og en holdpræsentation.

Derfor skæres der også tænder og rynkes pander rundt omkring i det danske land i øjeblikket, efter Schweiz Rundt og Slovenien Rundt er blevet ramt af et større coronakaos i denne uge. Inden Tour de France løber et andet stort, dansk arrangement dog af stablen.

Fra onsdag til søndag i næste uge afvikles danmarksmesterskaberne i landevejscykling, og her er man også bekymret i disse dage. Det fortæller Morten Bennekou, der er elitechef i DCU, til TV 2 SPORT.

- Jeg er bekymret. Vi ville da helst være det foruden. Det gælder både som civilperson og som elitechef i Danmark Cykleunion. Jeg tror da, at vi alle sammen ville ønske os, at vi ikke skulle bekymre os om corona mere. Men det skal vi en lille smule igen.

Mange danske stjerner har meldt deres ankomst til DM, og det betyder, at der vil være ryttere, der både skal være med ved DM og Tour de France.

Har kontaktet World Tour-ryttere

DM-arrangørerne vil derfor gøre alt, hvad de kan for at sikre rytterne mod coronasmitte i forbindelse med de danske mesterskaber.

- Vi har sendt information ud til samtlige ryttere, der skal køre danmarksmesterskaber i næste uge. Og jeg har specifikt kontaktet World Tour- og Pro Conti-ryttere for at sikre mig, at de ved og oplever, at vi bekymrer os om deres situation, og at vi forsøger at skærpe sikkerheden, så de kommer godt igennem DM og godt frem til Tour de France.

På grund af den igangværende coronasmitte i cykelmiljøet har DCU indført følgende tiltag i forbindelse med næste uges DM:

  • Der etableres afspærret parkering på to P-pladser, der udelukkende er for teams og ryttere
  • Der etableres indhegnede ’sluser’ til og fra P-pladser til startrampe ved enkeltstart og startområde ved linjeløbet
  • Ved indskrivning SKAL ryttere bære mundbind
  • De ryttere, der skal på podiet, SKAL bære mundbind. Ryttere skal selv iføre sig DM trøje og medaljer

Derudover er der også blevet indført en lang række tiltag til pressen, medarbejdere og officials. Det indebærer blandt andet, at der skal bæres mundbind stort set alle steder.

Usikkerhed om deltagelse

Det store coronakaos, der i Schweiz Rundt sendte mere end 45 ryttere ud af løbet, har selvsagt skabt en del usikkerhed omkring rytternes deltagelse i de kommende løb.

Det gælder også ved DM, hvor elitechefen i øjeblikket ikke kan sige det store om, hvilke ryttere der reelt møder op.

Og er der nogle, der har ombestemt sig og ikke møder op alligevel, så giver det god mening, siger Morten Bennekou.

- Det er en moden overvejelse fra rytternes side. Vi har ikke fuldt overblik over, hvem der i det hele taget skal køre Tour de France. Men skal man det, er det en moden overvejelse: ”Hvad skal vi lave fra nu af og frem til Tour-starten i København?”

- Sådan ville jeg også selv overveje: ”Hvad ville være det bedste for mig nu?”

DM i enkeltstart afvikles torsdag den 23. juni, mens linjeløbene køres søndag den 26. juni. Se planen for, hvordan du kan følge løbene på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.