Tour de France

Valgren misser Touren - styrtet og på hospitalet

Michael Valgren misser årets Tour de France med start i Danmark efter et styrt. Det oplyser holdets sportsdirektør Matti Breschel til TV 2 SPORT.

Den danske EF Education-rytter Michael Valgren er styrtet på 4. etape af det mindre franske etapeløb Route d’Occitanie. Det oplyser det amerikanske hold på Twitter:

- Michael Valgren styrtede i Route d’Occitanie i dag. Han er på vej til hospitalet, hvor han vil gennemgå yderligere undersøgelser for at fastslå hans skader. En opdatering følger, når vi har yderligere informationer.

Det er stadig uvist, hvor slemt Valgren er medtaget, da han stadig er ved at blive undersøgt. Han har dog ikke slået hovedet alvorligt, og han har ingen indre blødninger.

Men allerede nu kan EF's sportsdirektør Matti Breschel bekræfte over for TV 2 SPORTs cykelreporter Søren Reedtz, at styrtet er så slemt, at det koster Michael Valgren deltagelsen ved Tour de France, der starter 1. juli i København.

- Matti Breschel har fået en besked fra holdet om Valgren, og det er desværre dårlig nyt. Valgren kommer definitivt ikke til at køre Touren i år. Matte Breschel kan stadig ikke sige så meget om Valgrens skader, men det er nok til, at han helt 100 procent sikkert er ude af årets Tour de France, fortæller Søren Reedtz.

Tour-billetten var stort set i hus

Valgren var ellers nærmest selvskrevet til en startplads i Tour de France, som han tidligere har kørt syv gange.

Det vurderede TV 2 SPORTs cykelekspert Christian Moberg for nylig.

- Valgren kørte et vildt godt forår, og den løbsplan, EF har lavet til ham, viser alle tegn på, at han er på startstregen i København. Han er en god hjælper for Chaves, hvis han kører klassementet, og så kan han selv jagte en etapesejr. Meget skal gå galt, hvis han ikke kommer med. Jeg kan ikke forestille mig det, har Moberg udtalt.

Også i det franske etapeløb Route d’Occitanie nåede Michael Valgren at vise sig frem, da han blev nummer to på 2. etape, inden han altså måtte udgå på søndagens 4. og sidste etape.