Tour de France

Coronakaos bringer Fuglsang i taktisk dilemma

Det har længe været planen, at Jakob Fuglsang skal jagte etapesejre i Tour de France 2022. Det kan der måske blive lavet om op.

Punkt 1: Undgå coronasmitte.

Punkt 2: Succes på den ene eller anden måde.

Jakob Fuglsangs vigtigste opgave før og under Tour de France er til at forstå. Derefter bliver det lidt mere diffust, efter at coronavirus fik alt for godt fat i rytterne under Schweiz Rundt i sidste uge.

Knap 50 mand udgik på grund af smitte i feltet eller for at undgå smitte, så Fuglsang undervejs fik tildelt førertrøjen mellem to etaper.

Derfor står danskeren, der tidligere har kørt efter klassementet i Tour de France, i lidt af et dilemma inden årets store højdepunkt. Skal han holde sig til planen om at jagte etapesejre (og dermed tabe tid i klassementet) eller ej?

- Det er klart, at hvis Touren kommer til at ligne Schweiz Rundt med folk, der falder fra som fluer, så kan det da godt være, man ikke skal trække sig fra klassementet lige med det samme. Det er en beslutning, som jeg ikke kan tage nu, og vi må se, når vi kommer til Touren. Det hele kan være forbi efter sidevindsetaperne i Danmark, hvis det bliver sådan, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Jakob Fuglsang har deltaget i Tour de France ti gange. Hans bedste placering i klassementet er syvendepladsen i 2013. På tre etaper er han kommet i mål som nummer to, men en sejr i verdens største cykelløb har den formstærke dansker stadig til gode.

Fuglsang i Touren

  • 2010: Nummer 50. Bedste etaperesultat: 25
  • 2011: Nummer 50. Bedste etaperesultat: 4
  • 2013: Nummer 7. Bedste etaperesultat: 2
  • 2014: Nummer 36. Bedste etaperesultat: 2
  • 2015: Nummer 23. Bedste etaperesultat: 2
  • 2016: Nummer 52. Bedste etaperesultat: 25
  • 2017: Udgik på 13. etape. Bedste etaperesultat: 6
  • 2018: Nummer 12. Bedste etaperesultat: 8
  • 2019: Udgik på 16. etape. Bedste etaperesultat: 9
  • 2021: Udgik inden sidste etape. Bedste etaperesultat: 21

Kilde: Procycling Stats

Hvad skal den gode form bruges til?

- Forhåbentlig til at vinde en etape eller nogle etaper. Det er det, jeg må forsøge at lære i første omgang . at vinde en etape i Touren. Så må vi se, hvordan det hele spinner af. Touren er altid noget specielt. Jeg håber, jeg har lidt mere held med Touren i år, end hvad jeg har haft nogle af de tidligere år, siger Fuglsang, der sluttede som nummer tre i Schweiz Rundt.

Foruden Schweiz Rundt har Slovenien Rundt også været ramt af coronasmitte i sidste uge.