Tour de France

Dansker siger nej, hvis holdet udtager ham til Touren

28-årige Alexander Kamp har stadig sin første Tour-deltagelse til gode, men det bliver ikke i år, at han får debut i verdens største cykelløb.

En Tour de France-start på hjemmebane i Danmark? Umiddelbart en kæmpe drøm for enhver cykelrytter med det rødbedefarvede pas i hånden.

Bare ikke for Trek Segafredo-danskeren Alexander Kamp lige nu. Det føler han sig nemlig slet ikke klar til, selvom han netop har gennemført etapeløbet Schweiz Rundt.

Jeg vil ikke køre Tour de France i den tilstand

Alexander Kamp

Over for TV 2 SPORT slår han fast, at det massive coronaudbrud i cykelfeltet, der i den grad har ramt Schweiz Rundt, ikke vil få betydning for, om han stiller til start i København 1. juli.

I den nuværende situation bliver ryttere ramt af corona til højre og venstre. Har du helt slået ud af hovedet, at der kunne være en Tour-plads til starten i Danmark?

- Jeg er ikke i form til at køre Tour de France. Med min nuværende form vil jeg ikke køre Tour de France. Uanset om det er interessant, fordi det starter i Danmark. Så skulle jeg ikke have haft den skadesperiode, jeg har haft. Så jeg ser frem imod efteråret og kommer stærkt igen, siger Alexander Kamp.

Ville du sige nej, hvis holdet kom og sagde, de har brug for dig?

- Ja, så ville jeg sige nej. Jeg vil ikke køre Tour de France i den tilstand. For hvad? At lide og ikke kunne gøre en forskel? Sådan er jeg ikke.

Du må da muligvis være den eneste cykelrytter i verden, der har det sådan?

- Jeg kan ikke snakke på andres vegne, men det gider jeg ikke, lyder det med et smil fra Alexander Kamp.

Eksperter forstår Kamp

Efter søndagens enkeltstart på 8. og sidste etape af Schweiz Rundt var han da også en brugt mand, der trængte til at komme hjem og slappe af.

Kamp blev nummer 65 ud af 77 startende ryttere - 3 minutter og 36 sekunder efter vinderen, Remco Evenepoel.

Ifølge Kamp selv skulle han "bare igennem", og det var hårdt nok at få benene til at køre rundt. Derfor forstår TV 2 SPORTs cykeleksperter også godt, at Kamp ikke har lyst til at køre Tour de France - selvom det er med start i Danmark.

- Alexander har jo en pointe. Det er jo ikke fedt at køre cykelløb, hvis du ikke er klar. Så er man bare statist – og hvorfor det?, lyder det spørgende fra Emil Vinjebo, der selv følger op:

- Han er jo så ambitiøs, at han hellere vil have en højdetræningslejr i juli og så vinde cykelløb til august og september. Eventuelt et VM, der kunne ligge godt til ham, hvis han er i forrygende form.

Rolf Sørensen nåede selv syv Tour-starter i løbet af sin karriere, men det tal skulle nok have været seks i stedet.

- Jeg forstår udmærket Alexander Kamp. Jeg kørte selv et år, hvor jeg troede, jeg kunne. Jeg skulle være vejkaptajn og hjælpe de unge ryttere, men jeg var simpelthen ikke i stand til det. Det var virkelig ikke sjovt, og jeg mindes det stadig som noget, jeg faktisk helst ville glemme, fordi det nærmest var nedværdigende over for mig selv, fortæller Rolf Sørensen.

Imens Alexander Kamp altså bekræfter, at han på ingen måde skal køre Tour de France, så blev det også en søndag, hvor Andreas Kron fik bekræftet, at han skal med. Derimod var der også dansk skår i glæden, da Michael Valgren styrtede og nu misser Touren.