Cykling

Fuglsang planlægger isolation

Israel - Premier-Tech-danskeren Jakob Fuglsang er lidt spændt på svarene fra PCR-testene de næste dage.

Jakob Fuglsang sluttede Schweiz Rundt med en flot podieplads.

En tredjeplads i så stort et løb er en imponerende bedrift, men den største præstation er næsten, at den 37-årige danske cykelstjerne kom igennem løbet.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1INEOS Grenadiers33:07:09
2BORA - hansgrohe+1:12
3Israel - Premier Tech+1:16
Se hele klassementet

Godt 50 ryttere nåede nemlig at blive sendt hjem fra det store etapeløb på grund af coronasmitte på flere af holdene. Bekymrende kort før Tour-starten, medgiver Jakob Fuglsang, der indtil videre har undsluppet det store coronaudbrud.

- Det gælder i hvert fald om at være forsigtig, hvis jeg klarer frisag efter Schweiz Rundt. Jeg skal nok have taget en PCR-test mandag og holde lidt øje de næste par dage, siger Fuglsang til TV 2 SPORT og uddyber:

- Hvis jeg klarer frisag, er det nok helt sikkert en god idé at isolere sig lidt og gøre, hvad man nu kan inden for rimelighedens grænser for ikke at blive smittet, inden Touren starter. Det ville være ærgerligt at misse Touren på den baggrund.

Flere danskere er allerede i farezone, hvad angår Tour de France.

Mikkel Bjerg, Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen testede alle tre positiv for coronavirus i den forgangne uge, hvilket selvsagt gør holdenes Tour-udtagelse en anelse mere bøvlet.

Vil begrænse flyvninger inder Touren

Derudover byder næste uge også på DM i landevejscykling, men her planlægger Fuglsang ikke umiddelbart at dukke op.

Kunne du komme til DM og gå efter trøjen?

- Nej. Hvis jeg har forstået alting rigtigt, så skal jeg vist flyve til Belgien på søndag for at køre recon på brosten mandag.

- Jeg tror, jeg vil forsøge at begrænse flyvninger og begrænse så meget, som jeg nu kan. Også med corona for at se, om det ikke kan lykkes at komme til start i Touren uden problemer.

Tour de France starter med tre etaper i Danmark, der løber af stablen den 1., 2. og 3. juli.