Armstrong hylder Vingegaard

Ifølge den tidligere cykelstjerne Lance Armstrong er Jonas Vingegaard mindst lige så god som holdkammeraten Primoz Roglic.

Tour de France er lige på trapperne, og danske Jonas Vingegaard regnes som en af favoritterne til de helt sjove placeringer.

Ifølge Vingegaards hold, Jumbo-Visma, skal danskeren dele kaptajnrollen med holdkammeraten Primoz Roglic. Udenlandske journalister forudser dog, at danskeren bliver andenviolin, mens den største rivals primære fokus også er Roglic.

Dette er også kommet den tidligere cykelstjerne Lance Armstrong for øre. Og han mener, at den prioritering ville være helt forkert.

- Hvis jeg var sportsdirektør på Jumbo-Visma, ville jeg uden tvivl starte med to kaptajner (til Touren, red.). Vingegaard er i øjeblikket for god til kun at bruge ham som hjælper.

- Dauphinéen har tydeligt vist, at Jonas Vingegaard er på niveau med Roglic - hvis ikke bedre. Vingegaard virkede som den stærkeste af de to i Dauphiné, siger Lance Armstrong i sin podcast, The Move, ifølge feltet.dk.

Lance Armstrong vandt Tour de France syv gange, men fik dem frataget igen på grund af doping.

Vingegaard tror på sig selv

Med "Dauphinéen" henviser Lance Armstrong til det franske etapeløb Critérium du Dauphiné, der sluttede 12. juni.

Her viste Jonas Vingegaard sig fornemt frem og sikrede sig en andenplads - lige bag holdkammeraten Primoz Roglic.

På løbets sidste og afgørende etape i Critérium du Dauphiné var danskeren sublim, da han ved siden af sin medkaptajn kørte først over målstregen.

Efter etapen blev han spurgt ind til sine vinderchancer i Tour de France, og her havde danskeren stor tiltro til sig selv.

- Jeg tror på, at jeg har en god chance, sagde han ifølge Cyclingnews.

Tour de France begynder 1. juli med en enkeltstart i København. Jonas Vingegaard er officielt udtaget. Det blev meldt ud tirsdag.