Tour de France

Cort føler sig sikker på Tour-udtagelse

Magnus Cort har ikke kørt et cykelløb i mere end tre uger, så DM i de kommende dage bliver hans eneste løb tæt på Tour de France.

Om ni dage vil Magnus Cort stå på startrampen til sin niende Grand Tour. Hvis han vel at mærke bliver udtaget til Tour de France. Men det regner han stærkt med trods et forår med modgang.

- Personligt føler jeg mig ret sikker. Jeg har ikke fået noget endeligt udtagelsesbrev endnu, men jeg føler mig ret sikker på, at jeg skal med, siger Magnus Cort til B.T.

Den 29-årige EF Education-EasyPost-rytter med de bornholmske rødder har ikke kørt et cykelløb siden Giro d'Italia i maj.

Inden da var han ude i næsten to måneder på grund af et brækket kraveben som følge af et styrt i Tirreno-Adriatico, og i forårsmånederne var Magnus Cort også syg af flere omgange.

- Det er, som om at nogen har bestemt, at det ikke skulle være mit forår i år, sagde Cort til TV 2 SPORT nogle få dage efter styrtet i midten af marts.

Kører DM i de kommende dage

Magnus Cort tog dog hurtigt de positive briller på. Målet var nu Tour de France med start i Danmark, og fredag 1. juli går det løs med enkeltstarten i København efterfulgt af etaperne Roskilde-Nyborg og Vejle-Sønderborg de følgende dage.

Som opvarmning til den forventede Tour-deltagelse stiller Cort til start ved DM i enkeltstart samt i linjeløbet. Enkeltstarten finder sted torsdag, mens linjeløbet køres søndag.

Efter de tre etaper i Danmark flyves Tour de France-feltet til Frankrig, hvor løbets sidste 18 etaper køres.

tour.tv2.dk får du det fulde overblik over etaperne i både Danmark og Frankrig.