Tour de France

Ingen planer om danske restriktioner under Touren

Onsdag slog direktøren for Sundhedsstyrelsen fast, at Tour de France kan køre gennem Danmark uden restriktioner for hverken tilskuere eller ryttere.

Tour de France blev flere gange nævnt, da coronavirus var på dagsordenen ved onsdagens pressemøde i Statsministeriet.

Men verdens største cykelløb blev ikke kædet sammen med mulige restriktioner, selvom flere løb på det seneste har været ramt af coronasmitte.

Touren kan altså køre gennem Danmark 1., 2. og 3. juli uden at være påvirket af danske restriktioner.

- Vi har et samfund uden restriktioner, og det gælder selvfølgelig også de store arrangementer. Ellers havde vi gjort noget, hvis vi syntes, det var nødvendigt. Så det gælder både Tour de France, festivalerne og andre arrangementer, siger Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen.

- Men der er selvfølgelig et basisniveau af smitteforebyggelse, så vi vil helt klart anbefale test ved symptomer og så videre.

Derudover nævnte Brostrøm, at arrangøren af Tour de France formentlig vil have "yderligere et lag af forholdsregler".

Coronakaos i Schweiz

Den antagelse har Brostrøm ret i. Ifølge Den internationale cykleunions (UCI) regler for 2022 skal Tour de France-deltagerne testes både før og under løbet, ligesom det har været tilfældet tidligere.

Efter testen to døgn før starten kommer Tour-rytterne til at indgå i en boble, så man forhåbentlig kan holde coronasmitte ude.

Det lykkedes ved nogle af opvarmningsløbene til Tour de France, mens andre blev ramt af smittetilfælde.

Især Schweiz Rundt bøvlede med virussen, der sendte blandt andre Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen ud af løbet. I alt udgik knap 50 ryttere enten på grund af smitte eller for at undgå smitte.