Cykling

Norsgaard er dansk mester efter kæmpe drama

Mathias Norsgaard vandt tidligt torsdag aften det danske mesterskab i enkeltstart i Aalborg efter en dramatisk og tæt afslutning.

Det bliver Mathias Norsgaard, der får lov at bære den ikoniske dannebrogstrikot, når han skal køre enkeltstart i løbet af det kommende år.

Det står klart, efter Norsgaard torsdag aften vandt DM i enkeltstart på vejene i og omkring Aalborg. Movistar-rytteren kørte de 39,6 kilometer i tiden 46 minutter og 25 sekunder. Dermed gjorde han sin søster kunsten efter. Emma Norsgaard vandt nemlig kvindernes DM i enkeltstart tidligere torsdag.

Top 3:

  1. Mathias Norsgaard, 46:25
  2. Magnus Cort, 46:32
  3. Mattias Skjelmose Jensen, 46:32

Afslutningen blev ellers ganske tæt, da Norsgaard vandt med få sekunder ned til Magnus Cort, der slog Mattias Skjelmose på tredjepladsen med under ét sekund.

- Det må være den mest spændende enkeltstart, der nogensinde har været til DM, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

Gennem hele enkelstarten var det helt tæt mellem Skjelmose, Cort, Pedersen og Norsgaard. Særligt Mads Pedersen og Magnus Cort lå gennem hele løbet og skiftede føringer. Ved første mellemtid var Mads Pedersen ét sekund hurtigere end Magnus Cort. Ved anden mellemtid var Magnus Cort så fire sekunder foran Pedersen, som han altså havde hentet fem sekunder på. Ved tredje mellemtid ved 32,6 kilometer var Magnus Cort seks sekunder foran Mads Pedersen.

Men til sidst var det altså Mathias Norsgaard, der tog fusen på de to stjerner og nappede DM-titlen efter en nærmest perfekt enkeltstart.

Ingen DM-trikot i årets Tour de France

Det er første gang, Mathias Norsgaard Jørgensen vinder DM i enkeltstart, og samtidig hans første sejr nogensinde som professionel.

Mathias Norsgaard Jørgensen er ikke udtaget til at skulle køre Tour de France for sit hold, Movistar.

Han kommer dermed ikke til at vise de røde og hvide farver frem, når verdens største cykelløb næste fredag sættes i gang med en enkeltstart i København.

Flere af de største danske cykelnavne - som Kasper Asgreen, Michael Valgren og Mikkel Bjerg - havde på forhånd meldt afbud til DM-enkelstarten. Blandt andet af frygt for at blive smittet med coronavirus inden Tour de France-starten i Danmark i den kommende uge.