- Jeg er bare så glad for at kunne dele mit liv med ham

For første gang er et søskendepar dansk mester i enkeltstart på samme tid.

Nogle familier tager måske på stranden, når de skal på sommerudflugt. Andre tager måske en tur i Tivoli. Eller måske på camping.

Men så findes der også en familie, der tager på udflugt til Aalborg for at smadre konkurrenterne ved DM i enkeltstart. Familien Norsgaard.

Ved torsdagens DM i enkeltstart vandt både Emma Norsgaard Bjerg og Mathias Norsgaard Jørgensen danmarksmesterskabet i enkeltstart. Og for første gang er et søskendepar dermed dansk mester på samme tid. Og det betyder noget. Særligt for Emma.

- Jeg er meget mere glad for, at Mathias har vundet end mig selv. Også bare at se hvor glad han er over hans sejr i dag. Det rører mig rigtigt meget, siger Emma Norsgaard til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Det er ubeskriveligt at kunne opleve det her med Mathias. Vi deler så mange minder sammen, som jeg ikke tror, der er normale for søskendepar. Det er jo noget, vi vil huske resten af livet. Jeg er bare så glad for at kunne dele mit liv sammen med ham.

De to søskende kører sågar på samme hold til daglig, hvor de begge tørner ud for spanske Movistar.

- Nu bliver det også ekstra specielt, fordi vi begge er mestre. Men det har været nogle rigtig fede år sammen med Emma (hos Movistar, red.), siger Mathias Norsgaard til TV 2 SPORT.

En sejr med stor betydning

Emma Norsgaard var suveræn, da hun i kvindernes DM-enkeltstart satte alle konkurrenter til vægs noget så eftertrykkeligt. Det er andet år i træk, at den 22-årige Norsgaard vinder DM i enkeltstart.

Den 25-årige storebror, Mathias Norsgaard, måtte kæmpe noget mere for sin DM-titel, men endte med en flot sejr foran forhåndsfavoritter som Magnus Cort og Mads Pedersen.

Og da Mathias Norsgaard selv havde svært ved at sætte ord på sejren i vinderinterviewet efter løbet, så kunne søsteren hjælpe.

- Jeg tror, det betyder alt for ham. Det er ikke særlig lang tid siden, han lå på hospitalet og ikke kunne gå, så jeg tror, at sejren i dag betyder meget mere, end han kan sætte ord på – og det betyder sindssygt meget for os som familie også, siger Emma Norsgaard, der henviser til det alvorlige uheld, der ramte Mathias Norsgaard i 2019, hvor han blev kørt ned på en træningstur.

Og selvom Mathias Norsgaard utvivlsomt var glad for DM-sejren torsdag aften, så er det en tvetydig tid for Movistar-rytteren, der ikke er udtaget til Tour de France med start i Danmark 1. juli.

Det udtrykte han - igen - sin utilfredshed med efter DM-sejren.

Alligevel vil han nu tillade sig selv at glæde sig over, at han i det kommende år kan køre i den ikoniske dannebrogstrøje, når han skal køre enkeltstart.

- Jeg vil nyde det meget, meget, meget at være dansk mester. Det får I også at se på søndag også, siger Mathias Norsgaard med henvisning til linjeløbet ved DM i Aalborg.

Du kan se både herrernes og kvindernes linjeløb på TV 2 SPORT søndag.

I Aalborg vandt Emma Norsgaard DM-enkeltstarten foran Julie Leth.