Cykling

Danmarks største stjerner i dramatisk DM-afgørelse

Cecilie Uttrup Ludwig afgjorde kvindernes DM i linjeløb på den afgørende bakke.

Hun har været dansk mester i enkeltstart, men triumfen i linjeløbet måtte vente til 2022 for den danske stjerne.

Cecilie Uttrup Ludwig kunne søndag række armene i vejret, da hun kørte først over målstregen i Aalborg som dansk mester. Dermed kan hun det kommende år køre cykelløb iført Dannebrogstrikoten.

- Jeg er bare så glad. Jeg har prøvet i så lang tid og prøvet så mange år på at få den trøje. Det var mildest talt ikke den bedste optakt til DM. Men da jeg så omgangen, blev jeg positivt overrasket, og så manglede der bare gode ben. Det var bare fedt endelig at køre sig i verdens fedeste og smukkeste trøje, siger Cecilie Uttrup Ludwig til TV 2 SPORT.

DM i linjeløb

  1. Cecilie Uttrup Ludwig
  2. Emma Norsgaard +0'21
  3. Amalie Dideriksen+1'20
  4. Julie Maribo +2'12
  5. Trine Andersen +S.T.

Uttrup lå i front af løbet på sidste omgang med Emma Norsgaard i en hidsig jagt bag sig. Den forsvarende danske mester, Amalie Dideriksen, lå et lille stykke bag dem.

Men på den sidste bakke trak Uttrup afgørende fra den hurtige rival, og hullet blev afgørende.

Sådan forløb DM

Af Ritzau

Cecilie Uttrup Ludwig rejste sig søndag fra et maveonde og vandt DM-guld i kvindernes landevejsløb.

Den 26-årige dansker grundlagde triumfen i Aalborg, da hun med 28 kilometer tilbage satte jagten ind på fem udbrydere, der på det tidspunkt havde et forspring på tre minutter.

Uttrup Ludwig kørte væk fra feltet, hvor to af de hårdeste konkurrenter, Amalie Dideriksen og Emma Norsgaard, var placeret.

Med 16 kilometer tilbage var den senere danmarksmester nået frem til frontgruppen, der var blevet decimeret til blot to ryttere.

Dideriksen og Norsgaard gav dog ikke op, og kort efter fik duoen kontakt til udbruddet, hvor Cecilie Uttrup Ludwig igen forcerede.

Ingen kunne følge med hende, og stille og roligt øgede hun forspringet. Til sidst kunne hun jublende køre over målstregen i Aalborg.