Forlod interview og græd, da hun så sin far

Følelserne væltede ind over Cecilie Uttrup Ludwig, da hun omfavnede sin far efter at have vundet DM-guld.

Hun har drømt om det i så mange år. Hun har været tæt på mange gange. Søndag den 26. juni 2022 gik alt op i en højere enhed.

Cecilie Uttrup Ludwig vandt for første gang i karrieren det danske mesterskab i linjeløb, hvor hun satte den danske mester i enkeltstart, Emma Norsgaard Bjerg, og den forsvarende danske mester, Amalie Dideriksen, til vægs i Aalborg.

Vinderinterviewet med TV 2 SPORT kort efter sejren blev relativt kort. Pludselig fik hun øje på sin far og træneren René, og så måtte hun afbryde interviewet.

- Far og min træner René er der bare altid for mig. De hjælper mig så meget. Det er bare fedt at kunne dele så stort et øjeblik med dem, forklarede Uttrup efterfølgende.

- Jeg glæder mig også til at komme tilbage til mor og lillebror. Så skal der fejres, og der skal også mere champagne på bordet.

Har været jaloux

Omfavnelsen med de to mænd medførte hurtigt forløsende gråd, mens hun fik store roser fra dem.

Også under nationalmelodien, hvor Uttrup havde iklædt sig Dannebrogstrikoten, var det tydeligt at se følelserne i hendes ansigt.

- Det er noget, jeg har drømt om i mange år. Og jeg har set den der Danmarkstrøje på mine kollegaer. Jeg har været lidt jaloux og kunne godt selv tænke mig at køre i den. Jeg synes bare, det er den flotteste trøje. At den nu kommer på min, bliver stort, siger hun til TV 2 SPORT.

2022 er året, hvor kvinderne for første gang i historien skal køre Tour de France.

Historisk Tour de France

Derfor er det ekstra specielt for Cecilie Uttrup Ludwig, at hun det kommende år skal køre cykelløb med Dannebrog på brystet.

- Når jeg sidder med mine børnebørn, siger jeg: ”Kan I huske…?” Nej, det kan de ikke huske. De var ikke født. Men så kan jeg sige: ”Jeres bedstemor kørte i Danmarkstrøjen til det første Tour de France.” Det er da lidt cool.

Kampen om DM-guldet stod mellem de største kvindelige cykelstjerner i landet.

Cecilie Uttrup stak af fra feltet, men blev jagtet af Emma Norsgaard og Amalie Dideriksen. På den sidste bakke på ruten slog hun for alvor til og satte de to tidligere danske mestre til vægs.

- Jeg prøvede et par gange på stigningen, men både Amalie og Emma var sindssygt godt kørende. Den så lidt sværere ud, men jeg prøvede igen og igen og igen. Jeg ville ikke give op, og til sidst lykkedes det.

- Den var tæt på sidste omgang, og da jeg kiggede tilbage, tænkte jeg: ”Det er ikke godt.” Hun kom hurtigt bagfra, så jeg gav den fuld smadder. Der er ingen vej tilbage. Så formåede jeg at holde den. Jeg forstår det nok ikke rigtig endnu.

Kvindernes Tour de France starter den 24. juli og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.