Tour de France

Nu rammer Tour de France Danmark - få det store trafikoverblik her

Tour de France er i gang, og både bilister, cyklister og fodgængere kommer på prøve, når det kommer til at færdes omkring ruten.

Byer klædt i gult og prikker. Verdensstjerner på to hjul og med massiv bevågenhed. Men også masser af trafikale udfordringer for mange danskere.

Årets Tour de France lægger fra land i København og tager derefter turen mod Fyn og Jylland i dagene fra 1. til 3. juli.

Det kommer i høj grad til at sætte sit præg på de trafikale forhold på de store veje, lyder det fra Vejdirektoratet.

- Hvis man skal sige det helt kort, kan det anbefales at lade være at køre på tværs af landet om lørdagen, siger Jakob Riis-Andersen, som er vagthavende ved Vejdirektoratet til TV 2.

Lørdag 2. juli er en af årets store rejsedage, men med en Storebæltsbro, som vil være lukket i fem timer fra klokken 13 til 18, bliver trafikken påvirket både før og efter.

- Uanset hvad vil du risikere at ende i en kø. Hvis du kører tidligt, kan du risikere at komme til at hænge i en kø alligevel, når broen pludselig er spærret, siger Jakob Riis-Andersen, som opfordrer trafikanterne til at orientere sig "godt og grundigt", inden de kører hjemmefra.

Men hvor skal man være særligt opmærksom, hvis man er i berøring med Tour de France i de kommende dage?

Det kan du få en oversigt på herunder og her på Tourens egen hjemmeside.

1. etape i København 1. juli.

Fredag er der lukket af i området omkring Rådhuspladsen, hvor der er start og mål på 1. etape. Etapen er en 13 kilometer lang enkeltstart, der udspiller sig over det indre København samt Nørrebro og Østerbro.

 • H.C. Andersens Boulevard er spærret for bilkørsel og parkering ved start- og målområdet omkring Rådhuspladsen og Tivoli fra mandag 27. juni klokken 20.00 og frem til mandag 4. juli klokken 05.00.
 • H.C. Andersens Boulevard er spærret ved Rysensteensgade 1. juli klokken 1. Det anbefales derfor at undgå at køre den vej.
 • Fra torsdag 30. juni klokken 09.00 er der omfattende forbud mod standsning og parkering på og omkring hele ruten.
 • Der er inddraget 2500 p-pladser ii en kortere periode i København. Politiet fjerner ulovligt parkerede biler.
 • Tilskuere såvel som lokale borgere bør benytte kollektive transportformer til og fra København, og hvis man skal rundt i byen. Det vil ikke være muligt at køre i bil ind til København.

2. etape mellem Roskilde og Nyborg 2. juli.

Rytterne kører fra domkirkebyen og op mod det nordvestlige sjælland, som er et stort ferieområde. Du kan læse mere specifikt om ruten her.

 • Trafikken i og omkring kommunerne Roskilde, Lejre, Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Korsør og Nyborg vil være påvirket hele dagen lørdag 2. juli. Der må forventes særligt ekstra rejsetid og risiko for kødannelse i og omkring startbyen Roskilde og målbyen Nyborg.
 • Vær opmærksom på, at motorvejene, der fører til Storebæltsbroen, kan blive spærret allerede fra klokken 12.30 af hensyn til trafiksikkerheden. Motorvejene spærres ved afkørslerne Nyborg V og ved Slagelse V.
 • Trafikanter anbefales så vidt muligt at undgå at passere Storebæltsbroen lørdag 2. juli og i stedet planlægge at køre torsdag, fredag eller søndag.
 • Det forventes, at en del trafikanter benytter færger lørdag 2. juli, så book færgebillet i god tid.

3. etape mellem Vejle og Sønderborg 3. juli.

Rytterne kører fra Vejle og ud mod kysten, hvorfra feltet slanger sig ned mod Sønderborg. Du kan læse mere specifikt om ruten her.

 • Trafikken i og omkring kommunerne Vejle, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg vil være påvirket i lange perioder søndag 3. juli.
 • Der må forventes særligt ekstra rejsetid og risiko for kødannelse i og omkring startbyen Vejle og målbyen Sønderborg.
 • Skal man til Billund Lufthavn søndag 3. juli, skal man køre hjemmefra i ekstra god tid.

Kilder: Vejdirektoratet og letourcph.dk